Padomi, kā ietaupīt vairāk degvielas

Degvielas miles® 3% ekonomija ļāvusi samazināt oglekļa dioksīda daudzumu apmērā, kas līdzvērtīgs aptuveni 3770 cilvēku gada laikā radītājam CO2 apjomam jeb Kandavas pilsētas iedzīvotāju skaitam.

Padomi, kā ietaupīt vēl vairāk degvielas:

Augsts pārnesums, mazs ātrums. Visekonomiskākais un apkārtējai videi draudzīgākais braukšanas veids ir mazā ātrumā ar augstu pārnesumu.

Skaties uz priekšu. Atsākot braukt pēc pēkšņas bremzēšanas, Jūs patērējat papildu degvielu un radāt papildu CO2 izmešus. Centieties braukt pēc iespējas vienmērīgākā ātrumā, vērojiet situāciju uz ceļa no 300 līdz 400 metriem sev priekšā. Savukārt efektīvi plānojot maršrutu, var izvairīties no stāvēšanas sastrēgumos.

Samazini gaisa pretestību. Jumta bagāžnieki un divriteņu stiprinājumi var palielināt degvielas patēriņu pat vairāk nekā par 20%. Noņemiet tos, kad neizmantojat. Ātri braucot, ieteicams turēt ciet automašīnas logus, lai samazinātu gaisa pretestību un degvielas patēriņu.

Pārbaudi spiedienu riepās. Ja spiediens riepās ir pārāk zems, berzes spēks un degvielas patēriņš pieaugs. Zems spiediens padara automašīnu nestabilāku un grūtāk vadāmu. Arī pārāk augsts spiediens riepās negatīvi ietekmē automašīnas vadāmību un riepu kalpošanas ilgumu. Sliktākajā gadījumā tās var pat uzsprāgt.

Degvielas kvalitāte. Izmantojot augstas kvalitātes degvielu, nodrošināsiet labāku dzinēja darbību, kā arī samazināsiet automašīnas apkopes izmaksas.

Ceļo viegli. Pārvadājot bagāžas nodalījumā vai uz aizmugurējā sēdekļa lielu daudzumu bagāžas, palielināsies degvielas patēriņš, tāpēc pārvadājiet pēc iespējas mazāk bagāžas un atbrīvojiet automašīnu no visa liekā.

Enerģijas patēriņa samazināšana. Gaisa kondicionieris, jaudīgas audio sistēmas, aizmugurējā loga apsildīšana un citas elektriski vadāmas funkcijas automašīnā palielina degvielas patēriņu. Izslēdziet tās, ja nav nepieciešamas.

Apkope. Atcerieties pārbaudīt eļļas līmeni, kā arī veiciet regulāru apkopi. Efektīva gaisa filtru, aizdedzes sveču un bremžu sistēmas aprūpe samazina degvielas patēriņu.

Piemērotākais auto. Automašīnas svars, gaisa pretestība un dzinēja apjoms ir ļoti nozīmīgi degvielas patēriņu un izmešu daudzumu ietekmējoši faktori. Izvēlieties automašīnu, kas izmēra un dzinēja tilpuma ziņā atbilst Jūsu reālajām vajadzībām.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar