Pabriks ar jaunsargiem spēlē “Goldingen”

Aizsardzības ministrijas telpās, Latvijā radītās un ražotās galda spēles “Goldingen” autors Jānis Gruzinskis pasniedza spēļu komplektus Jaunsardzes departamenta 1., 2. un 3. novada jaunsargiem. Spēli kopā ar jaunsargiem pirmo reizi spēlēja aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Pasākumā piedalījās Jaunsardzes vadība, triju Jaunsardzes novadu vadītāji un jaunsargu pārstāvji, kuri ar lielāko prieku un aizrautību iesaistijās galda spēles “Goldingen” pirmajā spēlēšanā, un ar entuziasmu cīnījās par uzvaru spēlē.

Atzinīgus vārdus izteica aizsardzības ministrs A. Pabriks, kurš arī novēlēja jaunsargiem ne vien būt fiziski aktīviem un piedalīties nometnēs un pārgājienos, bet arī sanākt kopā un uzspēlēt stratēģiskās galda spēles, piemēram, galda spēli “Goldingen”.

“Es dāvinu trīs spēles, ticībā, ka spēle “Goldingen” būs noderīgs instruments, kurš jauniešiem palīdzēs saglabāt to patriotisko ceļu, kuru viņi ir izvēlējušies iestājoties jaunsargos. Tāpat kā dzīvē, tā arī galda spēlē “Goldingen” iedzīvotāji veido savu valsti. Viņi būvē, tirgojas, sadarbojas, palīdz viens otram, ir politiski aktīvi, nevilcinās –  īstajā brīdi pieņem taktiskus lēmums, ir mērķtiecīgi un pats galvenais – viņi ir sabiedrībā, jo spēle pati ap sevi veido sabiedrību,’’ tā pasniedzot jaunsargiem galda spēles “Goldingen” komplektus, sacīja tās autors Jānis Gruzinskis.

Foto:publicitātes

2

TOP Komentāri

avatar
2 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
zipoe Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
e
Viesis
e

Dzirdēju, ka interesanta spēle!

zipo
Viesis
zipo

Pa feino. Superīga spēle izskatās 🙂