Operdziedātāja Elīna Garanča saņem balvu “Gada rīdzinieks 2018”

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs otrdien, 4. decembrī, svinīgā pasākumā Rātsnamā pasniedza balvu “Gada rīdzinieks 2018” un Goda rakstu operdziedātājai Elīnai Garančai. Balva piešķirta par izcilu ieguldījumu Latvijas mūzikas un kultūras dzīves attīstībā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē.

“Nevienu balvu nav tik patīkami saņemt kā to, kas ir mājās. Es esmu rīdziniece, es šeit esmu dzimusi, šeit esmu augusi, spērusi pirmos soļus un speršu pēdējos kaut kad tālajā nākotnē. Lepojos ar to, ka, salīdzinoši ar laiku kādreiz, tagad ir tik ārkārtīgi daudz cilvēku, kuriem ir pilnīgi skaidrs, kur atrodas Rīga, kuri brauc uz šejieni un iepazīst šo brīnišķīgo pilsētu. Man pašai, braucot no lidostas pāri vienam vai otram tiltam, vienmēr iemirgojas sirdī prieks par to, ka tik skaits panorāmas skats kā mums nav nevienam. Rīga ir tik aizraujoša ar to, ko tā piedāvā. Tas viss raksturo to, kas mēs, rīdzinieki,  esam – ļoti dažādi, mainīgi, vienmēr attīstīties griboši un radoši,” pēc balvas saņemšanas teica E.Garanča.

Rīgas domes Atzinības rakstu saņēma Romas katoļu baznīcas Rīgas arhidiecēze un Viņa ekselence Rīgas metropolijas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs par nozīmīgu ieguldījumu Viņa Svētības Romas pāvesta Franciska vizītes organizēšanā Latvijā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē.

Svinīgajā pasākumā tika pasniegta arī Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balva. To saņēma LZA korespondētājloceklis, ķīmijas doktors Pāvels Arsenjans par fundamentāliem pētījumiem selēna organisko savienojumu laukā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē. Pretendentu šim apbalvojumam izvirza LZA.

Uz pašvaldības apbalvojumu “Gada rīdzinieks” var pretendēt jebkuras valsts piederības un tautības persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un ar savu talantu un darbu ir veicinājusi Rīgas atpazīstamību un pievērsusi sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai.

Pretendentus apbalvojumam “Gada rīdzinieks 2018” varēja pieteikt ikviens Rīgas iedzīvotājs. Iesūtītos pieteikumus vērtēja žūrija Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova un viņa vietnieka Andra Amerika vadībā. Žūrijā iekļauti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, Rīgas Tehniskās universitātes rektors, akadēmiķis Leonīds Ribickis, sociologs Arnis Kaktiņš, u.c. sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Līdz šim apbalvojumu “Gada rīdzinieks” saņēmusi tenisiste Aļona Ostapenko, Maestro Raimonds Pauls, diriģenti Romāns Vanags un Māris Sirmais, režisors Alvis Hermanis, hokeja treneris Jūliuss Šuplers, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, māksliniece Džemma Skulme, mecenāti Ināra un Boriss Teterevi, kā arī Zaiga un Māris Gaiļi.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar