Novērš mēģinājumus valstī ievest 66 000 kontrabandas cigarešu

Piektdien, 2013.gada 22.novembrī, Silenes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas veica kādas Latvijā iebraucošas kravas automašīnas kontroli. Tās laikā VID muitas amatpersonas atklāja, ka zem automašīnas piekabes ar kravu nostiprināšanas jostām piestiprinātas melnos polietilēna maisos ietītas kastes, kurās atradās cigaretes. Kontroles rezultātā izņemtas 30 000 cigaretes “FEST” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Par pārkāpumu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Sestdien, 2013.gada 23.novembrī, Terehovas muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošas kravas automašīnas kontroli, tās kabīnē zem priekšējā paneļa un apšuvuma konstatēja 10 960 cigaretes “WINSTON” un 2400 cigaretes “NZ” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, kā arī 400 cigaretes “KISS” un 200 cigaretes “AROMA RICH” ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Par minēto faktu 2013.gada 23.novembrī VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 1.daļas.

Svētdien, 2013.gada 24.novembrī, Terehovas muitas kontroles punktā muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošas kravas automašīnas kontroli, tās kabīnē zem priekšējā paneļa, zem kabīnes apšuvuma un kravas nostiprināšanai paredzētās metāla konstrukcijās konstatēja 19 960 cigaretes “WINSTON” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām un 2 400 cigaretes “WINSTON” bez akcīzes nodokļa markām. Par minēto faktu 2013.gada 25.novembrī VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 1.daļas.

190.pants. Kontrabanda

(1) Par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā vai izvešanu no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot tās no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā (kontrabanda), ja ar to radīts būtisks kaitējums, – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Foto: daugavpils24.lv

TOP Komentāri

avatar