Novembrī divkārt samazinājies bojā gājušo gājēju skaits

Jau vēstīts, ka CSDD sadarbībā ar biedrību “Latvijas Samariešu apvienība” un Valsts policiju kopš oktobra beigām ir aktīvi īstenojusi satiksmes drošības kampaņu un “tumšo gājēju glābšanas misiju”. Kampaņas ietvaros visos Latvijas reģionos kopumā izplatītas 20 500 atstarojošās “gaismas vestas”, kuras saņēmuši galvenokārt mazturīgie un trūcīgie iedzīvotāji, kā arī nejauši uz ceļa sastaptie “tumšie” gājēji. Kampaņas ietvaros atstarojošo vestu dalīšanas reidi notikuši vairākās Latvijas pilsētās un to apkārtnē, piemēram, Gulbenē, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Rīgā, Salaspilī, Tukumā, Valmierā un Ventspilī.

Lielākā daļa jeb 71% negadījumu, kuros pērn gājuši bojā gājēji, notikuši Latvijas reģionos, liecina CSDD apkopotā informācija. Vispārgalvīgākie ir bijuši gājēji Vidzemē un Latgalē, kur dzīvību zaudējuši attiecīgi 22 un 13 cilvēki, savukārt Zemgalē fiksēti desmit bojā gājušie, bet Kurzemē gājēji bijuši ievērojami piesardzīgāki – pieci negadījumi ar letālām sekām.

Visbiežākais iemesls negadījumiem ir gājēju paviršība pret prasību, ka, pārvietojoties diennakts tumšajā laikā un nepietiekamas redzamības apstākļos, ir jāvalkā gaismu atstarojošā veste vai apģērbs ar atstarojošiem elementiem.

Tāpēc ikviens iedzīvotājs aicināts ne vien pats diennakts tumšajā laikā valkāt gaismu atstarojošu apģērbu, bet rūpēties arī par līdzcilvēku redzamību uz ceļa un glābt viņu dzīvības, dāvinot tuviniekiem, draugiem vai klientiem “gaismas vestes” vai atstarojošu apģērbu.

Foto: apati.lv

TOP Komentāri

avatar