Noslēgumam tuvojas Ziemas naktis Zoodārzā

Par spīti tam, ka Sniega māte savus apcirkņus vaļā vērusi tikai pavisam nesen, Rīgas Zoodārzā Ziemas naktis guvušas lielu ievērību apmeklētāju vidū. Par to ne tikai liecina vairāk nekā 13 tūkstoši uzziņu dienesta 1188 mājaslapā izdrukātie atlaižu kuponi, bet arī apmeklētāju pulciņi, kas naski staigā pa krēslainajām zoodārza takām. Kopumā līdz 21. janvārim (ieskaitot) vakarējošus dzīvniekus vērot bija atnākuši vairāk nekā 22 000 apmeklētāju. No tā varam secināt, ka visticamāk šīs sezonas Ziemas nakšu Zoodārzā popularitāte pārsniegs iepriekšējos gados sasniegto. Vispopulārākā bijusi pirmā 2009./2010. gada Ziemas nakšu sezona, kad zooloģisko dārzu vakara stundās apmeklēja 25 000 apmeklētāju.

Vērīgākie apmeklētāji jau ir pamanījuši, ka klinšu damanu saimē ir pieaugums. Tas nozīmē, ka jaunās mājas Terārijā patīk arī surikatu mītnes otrā stāva kaimiņiem klinšu damaniem, kas pēc uzbūves līdzīgi ziloņiem vai jūras govīm. Taču pēc izskata, tie vairāk līdzinās lielām jūrascūciņām, kas turklāt itin veikli tekalē pa klintīm un koku zariem. Vienīgo vizuālo līdzību ar ziloņiem varētu saistīt ar zobiem – ja zilonim ir lieli triekņi, tad damanam pāri lūpām spīd divi balti augšējie priekšzobiņi.

Mazulis ir meitenīte. Tā ir dzimusi 2017. gada 14. decembrī. Lai arī dzīvniekam ir tikai nedaudz vairāk par vienu mēnesi, tas ir ļoti darbīgs. Ik pa laikam skrien pasildīties zem sildlampām, jo šiem dzīvniekiem nav pilnīgi pastāvīga ķermeņa temperatūras – atkarībā no laika apstākļiem tā var nedaudz mainīties. Tāpat arī apciemo māti un pārējos bara locekļus. Vienvārdsakot, jau jūtas krietni patstāvīgs.

Rīgas Zooloģiskais dārzs

TOP Komentāri

avatar