Noslēdz līgumu par ugunsdzēsēju automašīnas piegādi Liepājas lidostai

Tikšanās laikā ar Liepājas domes vadību un pašvaldības uzņēmuma SIA „Aviasabiedrība „Liepāja”” valdes locekli Agri Sprūdi uzņēmuma pārstāvji sniedza prezentāciju par kompānijas līdzšinējo darbību un pieredzi specializētā autotransporta izgatavošanā, kā arī prezentēja specifikāciju un vizualizācijas ugunsdzēsēju automašīnām, kas pēc pašvaldības pasūtījuma tiks izgatavotas Liepājas lidostas vajadzībām. Baltijas valstīs šāda modeļa „Felix 6×6” un komplektācijas ugunsdzēšanas automašīnas būs pirmās, taču pasaulē šī ražotāja automašīnas izmantojot specializētie glābšanas dienesti vairāk nekā 60 valstīs, lielākoties Centrāleiropas valstīs un Skandināvijā. Ik gadu kompānija saražo ap 700 specializētā transporta.

„Līguma parakstīšana par divu jaunu automašīnu iegādi Liepājas lidostai sakrīt ar ļoti nozīmīgu datumu – tieši šodien Latvijas ugunsdzēsības dienests atzīmē savas pastāvēšanas 150 gadu jubileju. Šīs modernās un augstvērtīgi tehniski aprīkotās automašīnas būs nozīmīgs papildinājums ne tikai lidostas ikdienas funkcionēšanai, kurā drošība ir viens no galvenajiem faktoriem, bet arī visiem Liepājas iedzīvotājiem un īpaši ugunsdzēsējiem, jo šo transportu varēs piesaistīt vērienīgu nelaimju likvidēšanā arī pilsētā un citviet ārpus lidostas teritorijas, ja tas būs nepieciešams,” uzsver Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Kā vēstīts, atklātā konkursa „Aviācijas glābšanas un ugunsdzēšanas specializēto automašīnu iegāde” rezultātā līguma slēgšanas tiesības piešķirtas Polijas uzņēmumam „WAWRZASZEK ISS”. Kopējā divu specializēto automašīnu iegādes līgumcena ir 1 638 000 eiro, neskaitot PVN. Speciālais transports tiks iegādāts ar ES fondu līdzfinansējumu.

Abas pēc Liepājas pašvaldības pasūtījuma izgatavotās automašīnas līdz Liepājas lidostai nonāks gada beigās.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar