Noskaidroti labāko datorikas bakalaura un maģistra darbu autori

Konkursam šogad tika iesūtīti 15 bakalaura un 12 maģistra darbi no septiņām Latvijas augstskolām: Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Ventspils Augstskolas, Daugavpils Universitātes, Liepājas Universitātes un Baltijas Starptautiskās akadēmijas.

Par labāko bakalaura darbu šogad atzīts Latvijas Universitātes studenta Artūra Znotiņa darbs „Koreferenču noteikšana latviešu valodā”, otro vietu ieguvis Baltijas Starptautiskās akadēmijas students Atis Marnauzs ar bakalaura darbu „Iekāpšanas karšu kontroles sistēma un tās efektivitātes izpēte”, savukārt trešo vietu bakalauru darbu konkurencē ieguvusi Ventspils Augstskolas studente Jekaterina Troškova ar darbu „Mašīnmācīšanās algoritmu implementēšana un salīdzināšana”.

Maģistra darbu konkurencē par labāko atzīts Rīgas Tehniskās universitātes studentes Aleksandras Petrakovas darbs „Uz mašīnapmācības metodēm balstīta heterogēnu modeļu ansambļa izveide”, par otru labāko maģistra darbu atzīts Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenta Raivja Baltmaņa darbs „Zemes lāzerskenera datu izmantošana kokmateriālu tilpuma noteikšanai”, bet trešo vietu ieguvis Rīgas Tehniskās universitātes students Harijs Grīnbergs par maģistra darbu „3D punktu mākoņa apstrāde objektu izsekošanai telpā”.

Exigen Services Latvia valdes loceklis, Programmatūras izstrādes direktors Pēteris Krastiņš: „Exigen Services Latvia ir un būs izglītības atbalstītājs, jo mēs esam atbalstījuši IT izglītību un IT panākumus vienmēr un turpināsim to darīt. Kā mēs zinām, ikvienam roka jāpieliek, lai lielais darbs virzītos uz priekšu. Šoreiz man sava roka bija jāpieliek pavisam burtiskā nozīmē, jo biju viens no tiem, kas izlasīja visus šos darbus. Tas bija grūts uzdevums-no šiem jau tā lieliskajiem darbiem izcelt tos, kuri tad šobrīd ir pirmajā, otrajā vai trešajā vietā. Un īpašs prieks bija lasīt, ka daudzi no šiem darbiem jau ir publicēti, daudzi ir guvuši atzinību ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs dažādās konferencēs. Man ir liels prieks, ka jūs liekat savus ķieģeļus Latvijas IT panākumu celtnē-celtnē, kura kā Rīga nekad nav gatava. Un mums visiem kopā vēl ir daudz jāstrādā.”

Accenture Latvia vadītajs Maksims Jegorovs: „Mēs Latvijā esam izveidojuši spēcīgu IT industriju. Piedāvājam ļoti konkurētspējīgus izstrādes pakalpojumus, gan kvalitātē, gan cenā. Turpinot attīstīt eksportēto IT pakalpojumu apjomu, ir svarīgi likt arvien lielāku akcentu uz to, cik šis eksports ir „zinātnisks un inovatīvs”. Šai nozīmē, bakalauru un maģistru darbu konkurss jau universitāšu līmenī izceļ tos speciālistus, kuri ir spējīgi nākt klājā ar jaunām idejām datorzinātnei un industrijai.”

Konkursa laureāti saņēma stipendijas par kopējo summu 7600 eiro. Labākā maģistra darba autors ieguva vienreizēju stipendiju 1000 eiro apmērā, savukārt labākā bakalaura darba autors – 800 eiro stipendiju. Otrā labākā maģistra darba autors ieguva stipendiju 850 eiro apmērā, bet otrā labākā bakalaura darba autoram tika piešķirta stipendija 650 eiro apmērā. Trešās vietas ieguvējs maģistra darbu kategorijā saņēma 750 eiro, bakalaura darbu kategorijā – stipendiju 550 eiro apmērā. Labāko darbu vadītāji ieguva vienreizēju stipendiju 500 eiro apmērā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar