Normunds Zušs: Tēvs ir manas dzīves labākais draugs

Sirsnīgas attiecības un dziļa cieņa, par ko grupa dzied savā jaunākajā dziesmā “Tēvam”, caurvij arī tās dalībnieku dzīvi. “Galaktikas” līderis Normunds Zušs atklāj, ka tēvs ir viņa dzīves labākais draugs. “Savam tēvam no sirds esmu pateicīgs par atbalstu, ko viņš man sniedz ik dienu. Lai gan jau labu laiku dzīvojam šķirti, ar tēvu satiekos bieži un, ja nav iespējas viņu redzēt, vismaz reizi nedēļā noteikti sazvanāmies,” stāsta Normunds Zušs.

Mūziķis atzīst, ka tēvs viņam ir ne tikai atbalsts dzīvē, bet arī uz skatuves. “Ikreiz, kad ir tāda iespēja, tēvs apmeklē gan grupas “Galaktika” koncertus, gan manu uzstāšanos kopā ar “Rēzeknes zaļo pakalnu kori”. Savukārt situācijās, kad esmu izvēles priekšā un šaubos pieņemt lēmumu par labu kādam konkrētam risinājumam muzikālajā darbībā, padomu prasu tēvam – viņš ir dzīvesgudrs cilvēks un lielisks psihologs. Turklāt zinu, ka viņš vienmēr teiks taisnību,” atzīst Normunds Zušs.

“Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas janvāra populārākais skaņdarbs tapis kā turpinājums grupas “Galaktika” dziesmai “Mātei”. Ierosinājums iedziedāt “Tēvam” kopā ar brāļiem Puncuļiem nācis no vārdu autores pazīstamās dzejnieces Leontīnes Apšenieces. „Viens tēva dēls ir labi, bet trīs – vēl labāk,” teikusi Leontīne Apšeniece.

“Ieceri par dziesmu tēvam lolojām jau senāk, bet tikai pērnā gada nogalē ideju beidzot izdevās realizēt. Ņemot vērā, ka Latvijas popmūzikā nebūt nav tik daudz dziesmu, kas veltītas mātei, un vēl mazāk tās veltītas tēvam, šī kompozīcija uzrunājusi un aizkustinājusi klausītājus it īpaši, un to apliecina arī “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas rezultāti – ikvienu no mums ar vecākiem saista īpašas saites,” uzsver Vitolds Gorņevs no “Galaktikas”.

Grupa “Galaktika” ir “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas pirmās sezonas uzvarētāji. 

Foto: pilseta24.lv

TOP Komentāri

avatar