No šodienas Rīgā strādāt var tikai sertificēti gidi

Līdz šim Rīgas Tūrisma Attīstības birojā (RTAB) saņemti 357 pieteikumi, taču sertificēti pagaidām ir 279 gidi.

 

Izsniegtais sertifikāts apliecina gidu profesionālo kvalifikāciju un zināšanas par Latvijas galvaspilsētu, tās vēsturi, apskates vietām, tūrisma objektiem un aktuālajiem notikumiem. „Mūsu pilsētas viesiem jāsniedz patiesa un pilnvērtīga informācija gan par Rīgā notiekošajiem pasākumiem, gan par pilsētas vēsturi, gan par arhitektūras un citiem pieminekļiem. Nevar būt tā, kā bija līdz šim, kad kāds, kurš uzdodas par gidu, stāsta tūristiem, ko vien vēlas. Tāpēc gidu pakalpojumi jāsniedz profesionāli sagatavotām personām, kas regulāri papildina savas zināšanas,” uzsver Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs.

 

To, vai strādājošajiem gidiem ir nepieciešamais sertifikāts, uzraudzīs Rīgas Pašvaldības policija. Gidus, kuri pakalpojumu sniegs bez nepieciešamā sertifikāta, policija sākotnēji brīdinās, bet atkārtotu pārkāpumu gadījumā viņiem var tikt piespriests administratīvais sods.

 

Lai izveidotais sertificēto gidu reģistrs būtu pārskatāms un pieejams ikvienam interesentam, tas ir ievietots arī http://liveriga.com/lv/7034.

 

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Rīgas Tūrisma Attīstības biroju un citiem tūrisma nozares pārstāvjiem ir izstrādājuši saistošos noteikumus par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu, kas paredz veikt tūristu gidu sertifikāciju Rīgas pilsētā. Saistošie noteikumi stājās spēkā 2014.gada 1.janvārī, bet aizliegums nesertificētu gidu pakalpojumu sniegšanai noteikumos minētajos objektos stājas spēkā no 1.aprīļa.

TOP Komentāri

avatar