Nežēlīga slepkavība Siguldas novadā

Visi trīs jaunieši bija izplānojuši laupīšanu ar uzbrukumu, laupīšanas laikā jaunieši nogalināja cietušo. Uzbrucēju guvums bija vīrieša personīgās mantas un liela naudas summa, kuru nākamajā dienā bija sākuši tērēt. Aizturētie savu vainu noziegumā atzīst.

29.decembra rītā kāds strādnieks devās pie sava priekšnieka, bet pie viņa dzīves vietas – privātmājas pagalmā – atrada vīrieša mirstīgās atliekas ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Līķis atradās aiz krūmiem un visticamāk bija mēģināts paslēpt. Strādnieks par notikušo nekavējoties ziņoja Siguldas policijas iecirkņa darbiniekiem. 

Izrādījās, ka slepkavība pastrādāta 28.decembra vakarā laupīšanas nolūkos, jo vīrietim bija nolaupītas personīgās mantas un liela naudas summa – ap 7000 latu. Veicot visus izmeklēšanas pasākumus, policisti nāca uz pēdām trīs jauniešiem, kuri daļu nolaupītās naudas bija jau iztērējuši. Aizdomās par šī nozieguma pastrādāšanu 30.decembrī tika aizturēti divi 1997. un 1999.gadā dzimuši jaunieši un 1998.gadā dzimusi jauniete, aizturētie savu vainu pastrādātajā noziegumā atzīst. Abiem jauniešiem kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Policija noskaidroja, ka viens no jauniešiem pie vīrieša iepriekš bija strādājis un to, ka visi trīs kopā šo noziegumu bija iepriekš izplānojuši, kā laupīšanu ar uzbrukumu. Dodoties pie 63 gadus vecā vīrieša, viņi līdzi bija paņēmuši cirvi un divus nažus, ko izmantoja nozieguma pastrādāšanā. Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess un turpinās izmeklēšana.

Foto:staburags.lv

TOP Komentāri

avatar