Nežēlīga slepkavība Āgenskalnā

Sestdien, 8.martā pulksten 1.20 naktī policija saņēma izsaukumu uz kādu veikalu Āgenskalnā, kur noticis uzbrukums veikala apsargam un pārdevējai. Policisti nekavējoties mobilizēja virkni policijas ekipāžu un devās uz notikuma vietu, kur atrada nogalinātu 50 gadus vecu veikala apsargu un smagi ievainotu pārdevēju – 49 gadus vecu sievieti.

Policisti nekavējoties uzsāka personas meklēšanu un pēc kāda laika saņēma informāciju par apšaudi citā veikalā – Dzirciema ielā. Ierodoties notikuma vietā, policisti aizturēja iespējamo uzbrucēju, kuru bija neitralizējis kāds drosmīgs veikala apmeklētājs. Aizturēšanas brīdī vīrietis bija aptuveni divu promiļu reibumā.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka pirmajā uzbrukumā vīrietis iegājis diennakts veikalā un iegādājies alkoholiskos dzērienus patērēšanai uz vietas. Lietojot alkoholiskos dzērienus, vīrietis uzsācis sarunu ar veikala apsargu, taču sarunas laikā vīrietis pēkšņi izvilcis pistoli un raidījis piecus šāvienus apsarga ķermenī, bet uzreiz pēc tam vēl vienu šāvienu uz pārdevēju, ievainojot viņu vēderā.

Izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka otrajā veikalā vīrietis pirms uzbrukuma pieprasījis pudeli degvīna, solot samaksāt vēlāk, taču kad pārdevēja atteikusi, viņš izvilcis šaujamieroci un izšāvis visu aptveri veikala plauktos. Brīdi, kad vīrietim beigušās patronas, izmantojis kāds drosmīgs veikala apmeklētājs, kurš neitralizējis uzbrucēju. Mirkli vēlāk uzbrucēju aizturējuši policijas darbinieki.

Šobrīd aizturētais vīrietis jau ir izolēts no sabiedrības – viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par divu personu slepkavības mēģinājumu un par bruņotas laupīšanas mēģinājumu. Aizdomās turamais 50 gadus vecais vīrietis agrāk tiesāts par slepkavību un cietiem ar agresiju saistītiem noziegumiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar