Naktspatversmēs palielinās klientu skaits

Saskaņā ar Rīgas domes Rīcības plānu “Palīdzības sniegšana bezpajumtniekiem nelabvēlīgos laika apstākļos Rīgā” naktspatversmes darbojas no plkst.17.00 līdz 9.00, bet, ja nakts gaisa t būs zemāka par -10 C vai, ja āra gaisa temperatūra būs zemāka par 0 C un vēja ātrums lielāks par 10 m/s, tad naktspatversmes darbosies visu diennakti!

Rīgas pilsētā darbojas 7 patversmes/naktspatversmes. Līdz diviem mēnešiem gadā persona naktspatversmēs var uzturēties bez maksas. Ja persona naktspatversmē uzturas ilgāk par diviem mēnešiem un tai nav noteikts trūcīgās personas statuss, persona veic daļēju maksu (līdzdalības maksājumu) par naktspatversmes pakalpojumu 0.64 eiro dienā. Naktspatversmē var saņemt siltu apģērbu, paēst vakariņas, izmantot sanitārās telpas, kā arī saņemt sociālā darbinieka konsultācijas.

„Lūgums iedzīvotājiem būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī, jo palīdzība ir viena zvana attālumā: piezvanot pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai policijai pa tālruni 110, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam 113, kā arī ziņot par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām Rīgas patversmes Mobilai brigādei pa mobilo tālruni 27023550,” stāsta L. Brice.

Rīdzinieki aicināti ziedot apģērbus, apavus, siltas zeķes, segas, kas būtu labā stāvoklī, kuras var nodot Rīgas patversmē – Maskavas iela 208, un Katoļu ielā 57.

Foto: riga24.lv

 

TOP Komentāri

avatar