Mūzikas kafejnīcā “Ļeņingrad” uzstāsies amerikāņu šansonpanki “Mad Meg”

Kad būs paspēts atvilkt elpu pēc valsts svētkiem, 22. novembrī alternatīvās mūzikas kafejnīcā “Ļeņingrad”, Krišjāņa Valdemāra ielā 4, Eiropas tūres ietvaros uzstāsies amerikāņu tumšā šansona pankgrupa “Mad Meg”, kuras kodolu veido Ņujorkā dzīvojoši dažādu valstu pārstāvji un kuru mēdz salīdzināt ar visā pasaulē zināmo ASV čigānpanku apvienību “Gogol Bordello”.

“Mad Meg” savu muzicēšanas stilu definē kā jautra pankroka un tumša jo tumša šansona sakausējumu, kā dēļ viņu radīto mūziku mēdz pielīdzināt arī slavenā austrāliešu dziesminieka Nika Keiva un leģendārā amerikāņu dziesminieka Toma Veitsa daiļradei. Grupas līderis un vokālists ir harismātiskais eks-maskavietis Iļja Popenko, kurš zināms arī kā labs fotogrāfs un vizuālais mākslinieks. Dziesmu tekstus viņš raksta gan angļu valodā, gan dzimtajā krievu mēlē, taču abos gadījumos tajos netrūkst pamatīga deva ironijas, visus ellē sūtīšanas noskaņojums un pamatīga dvēseles stīgu izraustīšana.

 
Ģitāru 2011. gadā dibinātajā grupā spēlē no Sanktpēterburgas uz ASV aizbraukušais Daniēls Vekslers, taustiņus – amerikānis Džeisons Leinijs, basu – krievu izcelsmes amerikānis Igors Rezņiks, bet bungas – kazahstānietis Ruslans Baimurzins, kura skatuves vārds gan ir vīrišķi lakoniskais Rus Lan. Visi četri saspēlējušies kā gaterstrādnieka vienas rokas pirksti, kas nodrošina Iļjam Popenko stabilu un kvalitatīvu muzikālo platformu, uz kuras izdauzīties uz velna paraušanu. Tas iespējams arī tādēļ, ka grupa daudz koncertē gan aiz okeāna, gan Eiropā, gan Krievijas plašumos un pamanījusies dalīt skatuvi pat ar krievu populāro rokgrupu “Nogu svelo” un pašu Balkānkarali Emiru Kusturicu.

Par godu flāmu gleznotāja Pītera Brēgela gleznai nosauktās apvienības “Mad Meg” mūziku raksturo eklektika un aizrautība, kas ļāvis grupai gūt pozitīvas atsauksmes gan no dažādu valstu klausītāju, gan mūzikas kritiķu puses. Piemēram, Ņujorkā ļoti populārais interneta medijs “New York Music Daily” Iļjas un kolēģu pilnmetrāžas debijas disku “Puberty Tales” nodēvējis par gluži vienkārši “nogalinošu albumu, kas sajauc kopā elegantu ārtroku ar šaušalīgu fantasmagoriju”…

Koncerts sāksies pulksten 20, taču ikviens aicināts ierasties laikus. Garlaicīgi nebūs, jo kafejnīcā darbojas gan bārs, gan virtuve. Ieeja pasākumā bez maksas!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar