Mūsdienu dejas pieaugušajiem palīdz pat izvairīties no depresijas

Mūsdienu deju nodarbības pamatā apmeklē tie pieaugušie dejotāji, kuri dejojuši arī bērnībā, agrā jaunībā, bet pēc Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” vērojumiem izvēlēties sev piemērotāku deju stilu var jebkurā vecumā un ar jebkādām iemaņām. Pieaugušajiem deju nodarbības ir veids, lai ne tikai stiprinātu ķermeni, celtu pašapziņu, bet pat izvairītos no depresijas, kā arī iegūtu jaunus draugus.

“Mūsdienu dejas ir piemērotas ne tikai bērniem un jauniešiem, bet arī pieaugušajiem – pat vēlamas!” pārliecināts Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” direktors Oļegs Pavlovs. Viņa skatījumā dejas ir ne tikai fiziskas nodarbības, bet arī laba iespēja izpausties radoši, paaugstināt pašnovērtējumu un pat izvairīties no depresijas. Katrs pēc sava laika un prioritāšu iespējām dejām var atvēlēt nedēļā 2-3 nodarbības. Daudziem pieaugušajiem mūsdienu deju nodarbību apmeklēšana ir socializēšanās, jaunu paziņu iegūšana ārpus ierastās vides vai sociālajiem tīkliem. Pieaugot dejošanas prasmēm, daudzi labprāt izvēlas arī kopējo uzstāšanos dažādos pasākumos un konkursos, kas arī būšana deju skolā paver iespējas jauniem iespaidiem, neredzētu vietu apmeklējumam.

Pasaules mūsdienu deju jaunāko stilu tendences zibenīgi sasniedz arī Latviju, cilvēkus interesē televīzijā, internetā redzētais, tādēļ nav brīnums, ka pašreiz ir pieprasījums pēc Afro Fusion, Afro House, Experimental dance, Flex dance, Shufle dance, Dancehall deju stila nodarbībām, apstiprina Oļegs Pavlovs.

Viena no Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” trenerēm Jekaterina Larčika specializējas deju stilā “Dancehall” – viņu piesaista iespējamo kustību daudzveidība, mūzika, kā arī šai dejai raksturīgā kultūra. Tā noteikti esot Jekatarinu visraksturojošākā deja, bet daudzi Latvijā šobrīd labprāt aizraujas, piemēram, ar Vouge un Experimental deju stilu nodarbībām.

Blakus dejo gan uzacu meistare, gan apdrošināšanas brokere

Pieaugušo grupās visvairāk dalībnieku ir tādu, kuri jau bērnībā, agrā jaunībā dejojuši, un arī šodien vēlas aktīvi aizpildīt brīvo laiku, zina stāstīt trenere Jekatarina Larčika: “Visvairāk nāk cilvēki, lai iemācītos dejot – skaisti kustināt savu ķermeni! Tā ir fiziska nodarbība. Manuprāt, nākt uz dejām ir interesantāk nekā vienkārši iet uz sporta zāli.”

Jekaterina ir pārliecināta, ja kāds vai kāda vēlas dejot, tam nav nekādu šķēršļu. Kādā darbadienas vakarā var paņemt ērtu tērpu un atnākt kaut vai uz bezmaksas iepazīšanās nodarbību, un tad jau vēlāk treneris pateiks, vai šis ir atbilstošākais deju stils vai tomēr izvēlēties citu. Pēc pirmā treniņa kļūst saprotams, vai konkrētā deju stila slodze jaunam apmeklētājam ir piemērota, varbūt jāsāk ar kaut mierīgāku, pakāpeniski palielinot deju slodzi un tempu. Jārēķinās, ka gadiem ejot, veselība arī liek par sevi manīt. Ja ilgstoši nav nekas fiziski darīts, tad dejošana jāuzsāk pakāpeniski, iesaka Jekatarina Larčika. Bieži vien ir tā, ka vienā zālē dejo mamma, bet otrā meita – dejas kļūst par kopēju aizraušanos, ir jauni temati sarunām, kopīga tērpu iegāde, došanās uz treniņu.

Pie Jekatarinas Larčikas dejo galvenokārt sievietes, un treniņos, uzstāšanās reizēs neviens nepateiks, ko katra no viņām dara ikdienā. Kāda no Jekatarinas audzēknēm ir interjera dekoratore, vēl cita uzacu kopšanas meistare vai biroja darbiniece, piemēram, apdrošināšanas brokere.

Informāciju sagatavoja Oļegs Pavlovs.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar