Muriela Andersone uzstāsies Spīķeru koncertzālē

Viņas prasmes spēlēt tautas, klasisko mūziku, džezu, blūgrāsu un šo trauslo ģitāristi apbrīno profesionāļi un publika visā pasaulē. Viņas unikāla pieeja instrumentam virtuāli pārvērš ģitāru par lirisku kori, tad maršējošā grupā, japāņu koto, blūgrāsas grupā, vienā mirklī pārvēršoties par Bītlu melodiju un nākamajā – par Rodrigo Concerto de Aranjuez. Dodoties turnejā ASV un pasaulē visa gada garumā, viņa nepārtraukti pārsteidz publiku ar savu tehniku un kļūst tai mīļa ar savu humora izjūtu.

“Vienkārši ellišķīgi laba ģitārspēle… Mjuriela spēlē ģitāra tā, kā mēs visi vēlētos spēlēt!” – Les Paul

“Viena no pasaules labākajām un visvirtuozākajām ģitāras instrumentālistēm.” – Chicago Tribune

Izpildot neskaitāmus mūzikas žanrus gan ierakstos, gan koncertos, Andersone sacer un izpilda savus skaņdarbus blūgrāsas, klasiskās, populāras mūzikas, džeza un pasaules mūzikas žanros, un, par spīti vētrainiem aplausiem un saņemtai atzinībai, izpildītāja apzīmēja savu darbību kā nepārtraukto progresu.

“Man mūzika nozīmē kaut ko, ko es daru joka pēc un mīlot mūziku”, viņa teica. “Esmu ar to nodarbojusies pastāvīgi, un tas turpina virzīt mani dažādos un jaunajos virzienos”.

Skatīties, kā Muriela Andersone spēlē arfas ģitāru, ir divkārša mācīšanās. Instruments ar vairākiem grifiem – ar ģitāras grifu un zemāku toņu grifu pats par sevi izskatās neērts un smagnējs, un, kad viņa apsēžas, lai spēlētu, augšējais grifs gandrīz sasniedz viņas zodu. Spēlējot, viņas pirksti veikli slīd starp stīgām, lai radītu elpu aizraujošu mūziku, kas, šķiet, nāk no debesīm, un viņas grācija pārvērš instrumentu par apbrīna objektu.

Interesants fakts ir, ka Muriela producēja Čikāgas piecīšu albumu “Vai debesīs būt Latvijai” (1994.g.).

Viņa ir ierakstījusi vairāk kā 12 diskus un uzstājas ASV, Eiropā un Tālajos Austrumos. Muriela ir atjaunotā ALL STAR GUITAR NIGHT® vadītāja un labdarības fonda MUSIC FOR LIFE ALLIANCE dibinātāja. Turklāt M.Andersone ir laidusi klajā daudzas akustiskās pamācību grāmatas un DVD diskus. Divi jauni mācību DVD diski “1,2,3 Finger Style” un “50 Right-Hand Techniques” veikalu plauktos parādījās nesen.

Ar šo ģitāristes Murielas Andersones koncertu Trade Hub Prioductions iesāk ģitāras koncertu sērijas jauno sezonu, kurā uzstāsies Latvijas kausītāju jau iemīlēti mūziķi Tomijs Emanuels c.g.p., Dominiks Millers, Džesijs Kuks un daudzi citi!

TOP Komentāri

avatar