Multinews.lv komanda uzņēmusi filmu

Jēkabpils tautas namā pirmizrādi piedzīvoja pērn tapušais dokumentālais kinostāsts par Atzinības Krusta kavalieri, Jēkabpils Goda pilsoni Valdi Sakaru. Lielāko mūža daļu Valdis Sakars nodzīvojis Jēkabpilī un  strādājis par fizkultūras skolotāju, auto apmācības instruktoru,  mācījis skolniekiem amata prasmes, precizitāti, pacietību un atbildību.   „Mīli savu darbu! Katru darbu izdari līdz galam skaisti, teicami un vēl labāk,” šos Daugavpils skolotāju institūta pasniedzēja Osvalda Pūpola vārdus Valdis Sakars prātā turējis par savas dzīves moto.

Lielā aizraušanās ar fotografēšanu Sakaram izvērtusies par rosīgu darbošanos kino-foto pulciņa „Kadrs” vadītāja lomā 30 gadu garumā. Viņu pamatoti var uzskatīt par foto un kino amatieru kustības pamatlicēju Jēkabpilī. Sakara vadībā tapušas 73 filmas, kuras atzinīgi novērtētas ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā. Režisors, žurnālists un pasniedzējs, mākslas zinātņu doktors Miervaldis Mozers rakstījis: „…mums visiem ir bijis savs pirmais skolotājs. Šofera bērns parasti prot braukt, mākslinieka – zīmēt, un, lai gan mana māte nekad nav bijusi fotogrāfe, es protu fotografēt un filmēt. Man kino amatierisma ābeci iemācīja skolotājs Valdis Sakars.”

Visu mūžu Valdis Sakars ir bijis sabiedriski aktīvs – uzrakstījis „Daugavpils Skolotāju institūta Atmiņu grāmatu”, apcerējumu „958.DSI mazpulks”, grāmatu „Jēkabpils mazpulku novads vakar un šodien”, vairākas mācību grāmatas auto vadīšanas zinībās, periodiskajos izdevumos publicējis vairākus simtus rakstu, bijis aktīvs novadpētnieks un Mazpulku kustības vadītājs. Lielāko prieku skolotājam sagādā tas, ka audzēkņi kļuvuši par labiem darba darītājiem un godprātīgiem cilvēkiem, bet vislielākā laime katra cilvēka dzīvē, viņaprāt, ir saskanīga ģimene.

Filmu veidojuši: režisore – jaunā multimāksliniece Inga Nestere, režisores asistente un tekstu autore – Aleksandra Ugrika, video un skaņu operators – Ģirts Spēlmanis.

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
LN Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
LN
Viesis
LN

Jauka filma, atraktīva komanda 🙂