“Mozaīkai” projekts par 43 727 latiem

Projekta ietvaros MOZAĪKA īstenos virkni aktivitāšu, kas būs vērstas uz cilvēktiesību pamatprincipu popularizēšanu, kā arī uz LGBT kopienas stiprināšanu, tai skaitā atbalsta sistēmu izstrādi personām, kas cietušas no vardarbības, vai saskaras ar sociāla rakstura problēmām. Šī projekta ietvaros tiks nodrošināta arī turpmāka jau izveidotās LGBT bibliotēkas darbība, kas ir lielākā šāda veida informācijas krātuve Baltijas valstīs.

Tāpat projekta ietvaros tiks nodrošināta naida noziegumu ziņošanas sistēmas www.naidanoziegumi.lv un jauniešu portāla www.skapis.eu darbība un atjaunota apvienības mājas lapa www.mozaika.lv.

Šī projekta mērķis ir nostiprināt LGBT un viņu draugu apvienības Mozaīka darbību, panākt, lai apvienība kļūst par vienu no vadošajām cilvēktiesību organizācijām Latvijā, nodrošinot tās atpazīstamību gan kā LGBT tiesību, gan plašāka spektra cilvēktiesību aizsardzības organizācijai. Projekta mērķos iekļauta arī Mozaīkas efektivitātes un ilgtspējas nodrošināšana, jaunu biedru un brīvprātīgo piesaistīšana, finanšu ilgtspējas veicināšana, kvalitatīvas informācijas pieejamības nodrošināšana par cilvēktiesību un LGBT tiesību jautājumiem.

Informējam, ka projekta kopsumma līdz 2015.gada 31.decembrim ir 43 727.16 LVL jeb 62 218.14 EUR. 90% no minētās summas sedz finansētājs, savukārt 10% sedz finansējuma saņēmējs kā finanšu līdzekļu veidā tā brīvprātīgā darba veidā.

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija un šo programmu “NVO fonds” finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts, ko savukārt administrē Sabiedrības integrācijas fonds.

Aktivitāte ir projekta “LGBT un viņu draugu apvienības “Mozaīka” darbības atbalsts”, līguma Nr. 2012.EEZ/DAP/MAC/002/2/NAC/078, pasākums. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Programmu “NVO fonds” finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts, administrē Sabiedrības integrācijas fonds.

Kaspars Zālītis

Projekta vadītājs

TOP Komentāri

avatar