Motivācijas līmenis strādāt valsts pārvaldē – 81%

Līdz festivāla otrās dienas pulksten 14.00 savu motivāciju bija izmērījuši 433 apmeklētāji. Vidējais motivācijas līmenis – 81,5%, kas nozīmē, ka lielākoties apmeklētāju uzskati un vērtības aicina palīdzēt cilvēkiem un darbs valsts pārvaldē būtu piemērota vieta šo mērķu īstenošanai.

“Iespēja kaut ko mainīt”, “darbs savas valsts un sabiedrības labā”, “stabils un regulārs atalgojums”, “izaugsme un stabilitāte”, “iespēja realizēt savas idejas lielākā mērogā”, “lielisks līderis un komanda”, “prestižs” – tās ir tikai dažas no apmeklētāju atbildēm uz jautājumu, kas viņus motivētu strādāt valsts pārvaldē.

Lai arī motivācijas līmenis strādāt sabiedrības labā ir augsts, diskusijās apmeklētāji neslēpa, ka izdarīt izvēli par labu darbam valsts pārvaldē šobrīd neļauj tādi faktori, kā, piemēram, birokrātija, neticība tam, ka iespējams kaut ko ietekmēt, spēcīgu līderu trūkums u.c.

Valsts kancelejas teltī abas festivāla dienas viesojās arī dažādas iestādes, kuras aicināja tuvāk iepazīt savas profesijas un dalījās pieredzes stāstos. Ar interesi apmeklētāji “pielaikoja” Lauku atbalsta dienesta, Slimību profilakses un kontroles centra, Valsts darba inspekcijas, Valsts policijas, Latvijas valsts simtgades biroja Jauniešu rīcības komitejas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, stažieru programmas “Darbs valsts pārvaldē” dalībnieku un Nacionālo bruņoto spēku amatus.

Valsts kanceleja aicināja ikvienu uz sarunu par valsts pārvaldes attīstību, sniegtajiem pakalpojumiem un iespējām uzlabot iestāžu darbu, lai valsts pārvaldi veidotu sabiedrībai draudzīgāku un atvērtāku. Ar īpaši radītu digitālo rīku palīdzību apmeklētāji varēja izmērīt savu motivāciju un piemērotību darbam valsts pārvaldē un pārbaudīt zināšanas par dažādiem amatiem nepieciešamajām kompetencēm.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar