“Modes manifestācija” pārsteidz daudzus cilvēkus

Nepilnu divu stundu laikā tika izrādītas astoņas jaunākās Latvijas modes zīmolu kolekcijas − NATĀLIJA JANSONE, Alexander Pavlov, Aristocrat Kids, Baiba Ladiga, CecinaNina, Zane Poriete, Cinnamons Atelier un dizaineru trijotne – Reinis Ratnieks, Arvils Linde un Iveta Vecmane. Šo kompakto modes skašu demonstrēšanas formātu skatītāji atzina kā optimālu, lai īsā laikā iepazītos ar jaunāko Latvijas modes zīmolu sniegumu.

 

Natālija Jansone

Natālijas Jansones 2015.-2016.gada rudens/ziemas kolekcijas nosaukums ir LONDON. Londona ir dizaineres mīļākā galvaspilsēta pasaulē! Vienlaikus konservatīva un demokrātiska stila apģērbi, kuros ģērbtus aristokrātiskus un vienkāršus londoniešus dažkārt ir grūti atšķirt citu no cita. Kolekcijā dominē kašmirs, zīds un vilna, vienmēr ērti audumi un silueti, kuros var iet gan uz darbu, gan arī uz džentlmeņu klubu.

 

ZANE PORIETE

Jaunās un ļoti daudzsološās dizaineres Zanes Porietes kolekcijā stāsts ir par mūsdienu meiteni − draudzīgu, nerātnu, mazu huligāni, kura paslēpusies zem laupītāja maskas. Košas krāsas, asprātīgas apdrukas un aplikācijas, uzmundrinoši saukļi − tas viss atrodams jaunajā kolekcijā.

 

ALEXANDER PAVLOV

Jaunā 2015. gada pavasara/vasaras kolekcija ĶIRŠU DĀRZS radīta dinamiskai, aktīvai un klasiskai sievietei, kura ir gatava doties jebkurā laikā uz priekšu, pretī pavasarim un jauniem izaicinājumiem. SPORT GLAMUR kolekcijā, galvenokārt dominē balta, tumši zila un sudraba krāsa, kas izcels katras apģērbu nēsātājas augumu un liks būt pamanītai pūlī.

 

ARISTOCRAT KIDS

Ziemas brīnumzeme. Piesātinātas karaliskas krāsas, mīksts samts, izsmalcināts zīds, kašmirs un mežģīnes – tas viss izmantots, lai izstāstītu par ļoti īpašu draudzību starp mazu meiteni un viņas jauko un sirsnīgo kompanjonu – kastaņkrāsas zirdziņu. Kolekcija piedāvā trīs jaunus apdruku paraugus − mežrozīte, kašmira adījums un jaukie zirdziņi. Visi kolekcijas elementi ir roku darbs, ieskaitot skaistos aksesuārus – apavus, cepures, somas, adījumus un izšuvumus, kuriem pievienota meistara personīgi parakstīta kartīte.

 

BAIBA LADIGA

Baibas Ladigas jaunās kolekcijas nosaukums ir MEMENTO − atgādinājums atcerēšanās un piemiņas lieta. Kolekcija ir kā kaleidoskopiski raksti, kas mijas cits ar citu un atgādina par bērnību, kad lūkojāmies šajās grafiskajās spēlēs. Apjomīgu konstrukciju tērpi ir kā dizaineres rokraksts, kas vijas cauri visai kolekcijai.

 

CECINANINA

CECINANINA 2015.gada pavasara/vasaras kolekcijas iedvesmas avots ir blogeru ielu stils, mīlestība uz pārspīlējumiem, kiču un neprognozējamiem krāsu salikumiem. Arī šī kolekcija ir radīta par prieku visām vieglprātīgajām būtnēm, kurām mode ir svarīga personības daļa.

 

REINIS RATNIEKS/ARVILS LINDE/IVETA VECMANE

Divu jauno modes dizaineru un stilistes apvienība piesaka sevi MODES MANIFESTĀCIJĀ ar savu izveidoto kopdarbu, kolekciju, kas ir daļēji valkājama un daļēji avangards. Par pamatu ņemts šobrīd tik ļoti aktuālais materiāls − neoprēns. Kolekcijā dominē forma un silueti, dažviet pat dīvaini ģeometriski veidojumi un origami locījumi. Tiek savienoti šķietami nesavienojami materiāli, postulējot frāzi − pretstati pievelkas.

 

Cinnamons Atelier

Jaunā 2015.-2016.gada rudens/ziemas kolekcija MARCHER! MARCHER! – tulkojumā no franču valodas nozīmē soļot, tātad dinamika! Enerģijas pilna, aktīva noskaņa − dāma soļo pa pilsētas ielām, parku, avēniju. Viņa vienmēr ir kustībā, vienmēr virzās uz priekšu. Kolekcija tapusi no CINNAMONS ATELIER dominējošā materiāla − mohēras ar zīdu un 100% merinos vilnas. Apģērbs ir komfortabls, no maigas struktūras materiāliem − pārsvarā trikotāža, vienkāršiem griezumiem, tīrām silueta līnijām. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar