Mītiņš pie Rīgas domes

Pieteikumu rīkot mītiņu ar mērķi “Izteikt neapmierinātību ar Rīgas Domes pieņemtajiem lēmumiem” oficiāli iesniedza 2015.gada 4.februārī Rīgas Domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā biedrības “GiiBii” izpilddirektors Kaspars Savickis.

Mītiņa jaunumiem var sekot internetā, portālā draugiem.lv izveidotajā pasākumā “Mītiņš pie Rīgas Domes”. Šobrīd ir pieteikušies vairāk kā 160 atbalstītāji

Galvenie lēmumi, kas izraisa protestētāju neapmierinātību ir sekojoši:

1. Rīgas Dome ir pieļāvusi sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu.

2. Rīgas Dome izpārdod īpašumus (sk. Rīgas Domes 2014.gada 8.jūlija sēdi)

3. Rīgas Dome ir atļāvusi rīkot EiroPraidu Rīgā

Biedrības “GiiBii” pārstāvji uzskata, ka sabiedriskā transporta cenu sadārdzināšana ne tikai neatrisinās situāciju Rīgā, bet pasliktinās to. Cilvēkiem izdevīgāk kļūst pārvietoties ar privāto transportu, kā rezultātā palielinās auto skaits pilsētā, kas palielinās laiku ko cilvēki pavada sastrēgumos un veicinās pilsētvides piesārņošanu. Daļa cilvēku vienkārši nevarēs atļauties pirkt biļeti un brauks bez tās, kā rezultātā ienākumi nevis palielināsies, bet samazināsies.

Neraugoties uz mazdārziņu nomnieku iebildumiem un Rīgas domes opozīcijas deputātu argumentiem, ar Rīgas pašvaldības koalīcijas partiju “Saskaņas centrs” un “Gods kalpot Rīgai” deputātu lēmumu otrdien, 2014. gada 8. jūlijā nolēma pārdot izsolē pašvaldībai Lucavsalā piederošos zemesgabalus. Izsoles sākumcena 103 hektāriem Lucavsalas zemes būs 26,58 miljoni eiro.

Kā risinājumu viņi min, ka Rīgas Domei vairāk būtu jārūpējas par pilsētas sakārtošanu un sakārtoto īpašumu iznomāšanu, tas ilgtermiņā nes lielāku peļņu nekā īpašuma pārdošana ārvalstu uzņēmējiem.Rīgas Dome pārdod īpašumus, kas pieder mums visiem, kā Latvijas pilsoņiem.

Likums par sapulcēm,gājieniem un piketiem.

11.pants. (1) Sapulces, gājiena un piketa dalībniekam šo pasākumu laikā ir aizliegts:

….

6) veikt darbības, kas ir pretrunā ar tikumību;

….

Biedrība “GiiBii” piebilst, ka tikumīgi būtu EiroPraida vietā organizēt Eiropas Ģimeņu gājienu un aicina ikvienam Rīgas iedzīvotājam izteikt savu nostāju attiecībā pret Rīgas Domes pieņemtajiem lēmumiem piedaloties pasākumā.

TOP Komentāri

avatar