Mītiņš “’Par NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam” (VIDEO)

Krīzes laikā Valda Dombrovska (Vienotība) valdības izstrādātais plāns – pielīdzināt nekustāmā īpašuma nodokli tirgus vērtībai, šodien plūc savus postošos augļus atstājot iedzīvotājus bez mājām un burtiski padarot tos nabagus. Pagājušo mēness  rīkojot protesta mītiņu pie Saeimas ,centāmies pievērst parlamentāriešu vērību nodokļa konfiscējošai būtībai, un pieprasījām tā atcelšanu. Diemžēl, pašreiz ZZS vadītā valdība NIN nodokli un vienīgo īpašumā esošo mājokļu konfiscēšanu atcelt negrasās, un ir nolēmusi turpināt Vienotības izstrādāto NIN politiku papildinot to tikai ar “mērenu”, 10% ikgadējo kāpumu.  ZZS vadītā Finanšu ministrija ir paredzējusi nākamgad ievērojami paaugstināt nodokli ēkām, kas uzbūvētas pēc 2000. gada. Līdz ar to nākošgad rīdzinieku maksājumi par NIN varētu pieaugt pat par 1000€.

 Skolotājai Liānai Hiršsonei, kura ar ģimeni dzīvo Rīgā nelielā privātmājā, NĪN vienpadsmit gadu laikā kļuvis 45 reizes lielāks. “Ar skolotājas algu to ir neiespējami nomaksāt,” apliecina Liāna Hiršsone. “Mana un manas ģimenes sociālā drošība ir nopietni apdraudēta, jo nākamgad man būšot jāmaksā 75 reizes vairāk nekā pirms divpadsmit gadiem, proti, 3020 eiro. Ja 2006. gadā  NĪN gadā bija aprēķināts 40 eiro apmērā, tad šogad tas jau ir 45 reizes lielāks – 1800 eiro.”

Pagājušo nedēļu, plašsaziņas līdzekļos tika publiskota informācija, ka Rīgas dome, paredzot gaidāmo NIN kāpumu-saistošajos noteikumos iestrādāja 90% (procentīgo) NIN atlaidi, privatizētajiem   rīdzinieku īpašumiem, tā pretstatot  iedzīvotājus, kas ir atklāta vēršanās pret represēto  rīdzinieku  pēcnācējiem un kārtīgi strādājošiem rīdziniekiem, kuri čakli strādājot un taupīgi dzīvojot, sakrājuši naudu un iegādājušies īpašumus –dzīvokļus un mājas Rīgā.

Ņemot vērā nekustamā īpašuma nodokļa konfiscējošo raksturu un tā reālās, neizbēgamās sekas, iniciatīvas “Par nekustamā īpašuma atcelšanu vienīgajam īpašumam” autori un viņu atbalstītāji aicina Latvijas iedzīvotājus uz mītiņu, lai solidarizētos un pieprasītu Rīgas domes vadītājiem, visiem  rīdziniekiem- atcelt NĪN par vienīgo nekustamo īpašumu,  piemērojot likumā par NĪN  noteikto  zemāko 0, 2% likmi no kadastrālās vērtības  par zemi  un ēku  ar   90% NIN atlaidi un nekavējoties pārtraukt mūsu īpašumu konfiscēšanu.

Foto: publicitātes

2

TOP Komentāri

avatar
2 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Normunds Grostiņš Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Normunds Grostiņš
Viesis
Normunds Grostiņš

Šodien izdevās! 🙂 Spēcīgu signālu sapuvušajai varai var nosūtīt, parakstot valsts portālā http://www.latvija.lv/pv No sirds Latvijai ierosināto likumprojektu par NĪN atcelšanu. Un 3.jūnijā izbalsojam visas Saeimas valdošās koalīcijas partijas un ārā no RD! Un Saskaņu ārā vai vismaz mazākumā!

Anonīms
Viesis
Anonīms

Paldies Tev ! Jēkabpils RULLĒ !