Milānas dizaina nedēļa

Šeit vietā ir teiciens – labāk vienreiz redzēt, nekā simtreiz dzirdēt, jo nedēļas garumā Milāna pārvēršas par daudzveidīgu izstāžu un semināru mājvietu, kur saplūst dizaina profesionāļu, vadošo dizaina augstskolu un visu interesentu ceļi.

Izstādē „Salone Internazionale del Mobile” pasaules vadošie ražotāji demonstrēja savas jaunākās mēbeļu un interjera aksesuāru kolekcijas. Kā jauninājums 2014. gada izstādē bija slaveno dizaineru iekārtotās istabas. Izstādes ietvaros „SaloneSatellite” sadaļā jaunie un topošie dizaineri demonstrēja savus radošos darbus, kurus vērtēja arī žūrija. Jāteic, ka liela daļa no šajā izstādē prezentētajiem prototipiem tiek augstu novērtēti un ieviesti arī ražošanā.

Īpaša gaisotne valdīja citā Milānas daļā – Lambrates rajonā, kur veco rūpnīcu daudzajos korpusos tika izvietota izstāde „Lambrate Ventura” ar vadošo dizaina augstskolu ekspozīcijām, darbnīcām un diskusiju telpu „Dizaina brokastis”. Milānā redzētais ļauj secināt, ka RA dizaina programmu studiju process un tā rezultāti ir atbilstošā līmenī un gūtās ierosmes dos stimulu turpināt pilnveidoties.

Aina Strode, maģistra studiju programmas „Dizains” direktore

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar