Mežaparka Lielajā estrādē šodien noslēgsies VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki

Noslēguma koncertu iesāks latviešu vokālās grupas Cosmos dziesma „Vindo”. Grupa, kas vairākus gadus kopā nav koncertējusi, pievienosies kopkorim dziesmās. „Šīs dienas ir absolūti maģisks laiks, kuru es izbaudu kā unikālu dāvanu. Cosmos ir kā manas dzīves pildspalvas tinte. Kopā ar saviem labākajiem draugiem es esmu priecīgs atkal sajust to brīnumu, kuru nav iespējams pielīdzināt ikdienai – to var piedzīvot tikai daudzbalsībā, un jūtos pagodināts, ka šī vokāli personiskā atkalsatikšanās var būt daļa no vēsturiska notikuma – Ziemeļvalstu koru kopā sanākšanas divdesmitgades kulminācijas Mežaparka estrādē,” saka mūziķis, viens no vokālās grupas Cosmos dibinātājiem Jānis Šipkēvics.

„20 gados šo svētku ideja ir pierādījusi savu dzīvotspēju, un mums ir skaists pienākums to turpināt pēc vislabākās sirdsapziņas. Aicinu visus uz prieku, ko svinēsim grandiozam kopkorim apvienojoties vienā no visvairāk izpildītajiem skaņdarbiem pasaulē – Karla Orfa „Carmina Burana,” stāsta svētku mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags.

 

Svētku Noslēguma koncerts vienlaikus būs arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas noslēguma pasākums Latvijā, tādējādi piesaistot gan Latvijas, gan visas Eiropas sabiedrības uzmanību dziesmu svētku tradīcijai.

 

Svētkus rīko Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālais kultūras centrs, sadarbojoties ar Ārlietu ministriju un Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienībā Padomē sekretariātu, Iekšlietu ministriju, Valsts policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Veselības ministriju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Latvijas pašvaldībām, Latvijas Televīziju un Latvijas Radio, nevalstiskajām organizācijām, kā arī Baltijas un Ziemeļu valstu organizācijām.

 

VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki Rīgā un Latvijas novados norisinās no 2015. gada 25. līdz 28. jūnijam, atzīmējot šīs tradīcijas 20 gadus. Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku tradīcija iedibināta 1995. gadā ar mērķi pulcēt kopā Baltijas un Ziemeļvalstu amatierkorus, izkopjot Dziesmu un deju svētku tradīcijai raksturīgo kopdziedāšanu, t.sk. a cappella izpildījumā, kura raksturīga Baltijas valstīm. Iepriekšējie svētki notikuši – Latvijā (1995), Zviedrijā (1997), Norvēģijā (2000), Lietuvā (2002), Igaunijā (2008), Islandē (2010) un Somijā (2012).

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar