MELNĀ KAFIJA apgrozījums pieaudzis par 21%

Baltijā lielākais kafijas ražotājs MELNĀ KAFIJA pagājušajā finanšu gadā turpinājis stabilu izaugsmi – uzņēmuma neauditētais apgrozījums ir pieaudzis par 21 %, sasniedzot 9,4 miljonus latu, bet neauditētā peļņa pēc nodokļu nomaksas ir pieaugusi par 533 tūkstošiem latu, sasniedzot 491 tūkstoti latu pretstatā 42 tūkstošu latu zaudējumiem iepriekšējā finanšu gadā.

 „Uzņēmuma darbības rādītāji liecina, ka izvēlētā biznesa attīstības stratēģija ir sevi attaisnojusi, ļaujot sasniegt iepriekš nospraustos mērķus. Noteicošie faktori MELNĀS KAFIJAS izaugsmei ir eksporta attīstīšana un investīcijas mārketingā. 2011. gadā izveidotā Baltijas tirdzniecības un mārketinga struktūra ir ļāvusi veiksmīgi uzsākt MELNĀ KAFIJA mātes uzņēmuma LÖFBERGS LILA produktu izplatīšanu Lietuvā un Igaunijā. Tieši šo divu tirgu pārliecinoša iekarošana ir devusi iespēju palielināt LÖFBERGS LILA produktu pārdošanas apjomus 25% Lietuvā un 22% Igaunijā,” skaidro SIA „MELNĀ KAFIJA” ģenerāldirektors Mārtiņš Čakste.

Lai turpinātu uzņēmuma izaugsmi un stiprinātu savas pozīcijas tirgū, SIA MELNĀ KAFIJA papildus LÖFBERGS LILA produktu pārdošanas veicināšanai un eksporta aktivitātēm plāno pilnveidot un attīstīt arī Latvijā ražoto produktu noietu. Jau šogad uzņēmums ir investējis 30 tūkstošus latu jauna zīmola izveidē. Zīmols MELNA COFFEE tiek ieviests ar mērķi palielināt mazumtirdzniecības tirgus daļu Baltijā un eksporta tirgos – Krievijā, Dānijā, Somijā, Baltkrievijā. Papildus tam tiks veiktas arī investīcijas, lai turpinātu attīstīt biznesu HoReCa (produktu tirdzniecība viesnīcām, restorāniem, kafejnīcām, birojiem) un privāto preču zīmju segmentos.

Investēs enerģijas efektivitātes paaugstināšanā

MELNĀ KAFIJA mātesuzņēmums LÖFBERGS LILA savā darbībā orientējas uz ilgtspējīgu attīstību un videi draudzīgiem risinājumiem. Kopš brīža, kad 2010. gadā SIA MELNĀ KAFIJA kļuva par LÖFBERGS grupas uzņēmumu, arī Latvijas ražotnē tiek īstenoti dažādi projekti, lai samazinātu ražošanas procesu ietekmi uz apkārtējo vidi. Ieguldot 175 tūkstošus latu, SIA MELNĀ KAFIJA šogad siltinās ražotnes ēku, kā arī atjaunos elektrības un ventilācijas sistēmas, lai paaugstinātu elektroenerģijas efektivitāti.

TOP Komentāri

avatar