Maxima pārņem Zolitūdes traģēdijas vietas sakārtošanas darbus

Kā jau iepriekš ziņots, SIA „Tineo” pieder tiem pašiem akcionāriem, kam SIA „Maxima Latvija”, tādēļ tika pieņemts lēmums tālākos ar īpašumu saistītos jautājumus risināt ar SIA „Maxima Latvija” starpniecību, jo tai ir lielāka administratīvā rīcībspēja, un līdz ar to iespējama arī efektīvāka procesu virzīšana.

 

Tuvāko trīs nedēļu laikā tiks izstrādāts un Rīgas pilsētas būvvaldē iesniegts projekts par būvgružu demontāžu un aizvākšanu no teritorijas. Projekta izstrādes un apstiprināšanas laikā teritorijas līdzīpašnieki vienosies par tālāko darbu sadali – SIA „Maxima Latvija”, uz ģenerālpilnvaras pamata, uzņemsies drupu aizvākšanu un izvešanu no teritorijas, kā arī atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžu, lai šī vieta pēc iespējas ātrāk tiktu sakopta bojā gājušo piemiņai. Savukārt SIA „Homburg Zolitūde” pārziņā būs ēkas teritorijas norobežošana, apsardzes nodrošināšana, kā arī atsevišķu pagaidu konstrukciju nostiprināšana, kas atrodas objektā. Plānots, ka teritorijas sakopšanas darbi varētu tikt pabeigti aptuveni divu mēnešu laikā.

 

Būvgružu demontāžas un aizvākšanas projekta saskaņošanas laikā notikuma vietā darbu uzsāks arī SIA „Maxima Latvija” pieaicinātie neatkarīgie eksperti no Vācijas, kas skaidros ēkas sabrukšanas iemeslus, neaizkavējot teritorjas sakārtošanas darbu izpildi.

 

SIA „Maxima Latvija” šajā teritorijā neplāno veikt jebkādu komerciālu darbību ne tagad, ne arī turpmāk. Tāpat SIA „Maxima Latvija” attīstīs sarunas ar objekta līdzīpašnieku SIA „Homburg Zolitūde” un Rīgas pilsētu par tālākajiem soļiem īpašuma kopīgā sakārtošanā un uzturēšanā.

 

TOP Komentāri

avatar