Marka Rotko mākslas centrs aicina uz sezonas atklāšanu

Jaunajā sezonā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs skatāmas 5 jaunas izstādes:

„MARKS ŠAGĀLS UN EIROPAS AVANGARDISTI” – Izstāde ir pirmais sadarbības projekts ar Marka Šagāla muzeju Vitebskā (Baltkrievija). Līdzās Marka Šagāla oriģināldarbiem tajā būs skatāmas arī vairāku citu 20. gadsimta leģendāro mākslinieku litogrāfijas, tostarp, Braka, Matisa, Miro, Pikaso un daudzu citu pasaulslavenu mākslinieku darbi.

Marka Šagāla un avangardistu radīto pasakaino pasauli papildinās poļu mākslinieka Mareka Radkes futūristiskā izstāde-instalācija „BLACK”, kurā mākslinieks piedāvā skatītājiem iesaistīties viņa iesāktajā rotaļā ar telpu, gaismu, formu un krāsu.

Daugavpils mākslinieces Jeļenas Volkovas tēlniecības darbu izstādē „NOSTAĻĢIJA” būs eksponēti talantīgās mākslinieces stājtēlniecības darbi, kuri galvenokārt tapuši 20. gadsimtā un kuri atspoguļo mākslinieces harismātisko personību. Īpaši aizraujoša izstāde būs klasiskās tēlniecības cienītājiem.

Pavasarīgus un gaišus mirkļus un noskaņas rādīs latviešu māksliniece Anita Meldere savā izstādē „EKSPRESIJAS. ABSTRAKTĀ GLEZNIECĪBA”. Anitas Melderes audekli staro no iekšpuses, un mākslinieces apbrīnojamā enerģija burtiski pulsē krāsu sarežģīto attiecību savstarpējās vibrācijās, aizraujot sev līdzi arī skatītāju.

Svaigā pavasara mākslas „raža” būs skatāma jau par tradīciju kļuvušajā Latgales reģiona mākslas dienu izstādē „VAI NU IR, VAI NU NAV!”, kurā savu veikumu rādīs mūsu reģiona mākslinieki. Ekspozīcijā būs skatāmi dažādu mākslas mediju un tehniku darbi, un skatītājam tajā būs ievēlēta noteicošā loma – ikvienam būs iespēja nodibināt intīmas attiecības ar mākslas darbu un pašam spriest – „vai nu ir, vai nu nav”!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar