Marija Naumova noslēdz koncerttūri Latvijā

Baudot čigānu dziesmas un dejas, kā arī populārā multimediju mākslinieka Arta Dzērves radītās vizuāli iespaidīgās videoprojekcijas, skatītāji varēs ielūkoties romu tautas bagātīgajā vēsturē un kultūrā un doties krāšņā ceļojumā cauri laikiem.

 

“Jau vairākus gadus ar ģimeni dzīvoju Parīzē, taču manas īstās mājas vienmēr būs dzimtā Rīga – šeit dzīvo mani vecāki, daudzi labi draugi un paziņas, šeit mīļš un pazīstams ir katrs stūrītis. Mēs visi esam tie, no kurienes nākam,” sacīja Marija.

 

Marija ar “Romani Rat” pirmizrādi viesojās Latvijā pērnā gada augustā. Publikas lielās atsaucības dēļ dziedātāja nolēma šogad 5.- 9. martā sarīkot savas jaunās programmas papildu koncertu tūri vairākās Latvijas pilsētās. Pirmais koncerts notika Daugavpilī, sekoja koncerti Ventspilī, Liepājā un Ogrē, bet tūre noslēdzas ar diviem koncertiem Rīgā.

 

“Nešaubīgi – Marijas radītā koncertizrāde ir viena no labākajām romu mūzikas programmām pasaulē – tā ir fantastiska un iedvesmojoša. Šis šovs skatītāju sirdis satricina ar visu cilvēcisko emociju gammu – gan kaisli un ugunīgumu, gan jautrību un dvēselisku smeldzi,” sacīja pazīstamais čigānu džeza mūzikas izpildītājs Francijas ģitārists Samijs Dosā.

 

Līdzās viņam koncertizrādē piedalīsies viens no slavenākajiem un talantīgākajiem izpildītājiem starptautiskajā flamenko pasaulē – dziedātājs un komponists Luiss de Almerija un flamenko ģitārspēles virtuozs Pako Narvaess no Spānijas, populārā Latvijas šovgrupa “Ame Roma” (“Mēs čigāni”), ģitārists Sebastjens Žinjo un flamenko dejotājs Kuki Santjago no Francijas, perkusionists Migels Sančess no Beļģijas, vijolnieks Kostels Nitesku un akordeonists Roberto de Brasovs no Rumānijas, basģitārists Norberts Skraucis, dziedātāja Viktorija un Irina Ļisovskaja, kas uzstājas ar skatuves vārdu Kama.

 

“Man ir liels prieks darboties kopā ar šiem brīnišķīgajiem mūziķiem. Viņi padara manu izrādi par daudzkrāsainu, spilgtu un saviļņojošu mākslas darbu, kurā kopā savijas dziesma, deja un teātris,” sacīja Marija Naumova.

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
CaseyDef Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
CaseyDef
Viesis
CaseyDef

More info!..