“Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” mācības uzsāk valsts un pašvaldības iestāžu darbinieki

Integrētās komunikācijas un mācību aktivitāšu programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” ietvaros digitālo aģentu mācības uzsākuši valsts un pašvaldības iestāžu darbinieki. Kopumā programmas laikā sagatavoti jau gandrīz divi tūkstoši digitālo aģentu – 1342 bibliotekāri un 440 skolotāji vairāk nekā 30 Latvijas pilsētās. Līdz 2020. gada jūnijam plānots nodrošināt mācības 6000 valsts iestāžu darbiniekiem.

Sākot ar novembrī mācību programma tiek organizēta  valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem.  Tie ir darbinieki, kas ikdienā apkalpo iedzīvotājus un uzņēmējus , kā arī sniedz atbalstu, konsultācijas un informāciju lielai sabiedrības daļai.

Šobrīd kā pirmie mācībās iesaistījušies Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbinieki, kas  izsniedz personas apliecību (eID kartes), lai pēc mācībām varētu  sniegt interesentiem detalizētu informāciju par eID kartes identifikāciju pakalpojumu saņemšanai un droša elektroniskā paraksta izmantošanu. Tāpat reemigrācijas kooordinatori, kuri konsultē ārzemēs dzīvojošos iedzīvotājus par iespējām atgriezties Latvijā, sniegs atbalstu dažādu dzīves situāciju risināšanai attālināti. Ļoti būtiska mācību mērķa grupa ir pašvaldību klientu apkalpošanas centru darbinieki, bāriņtiesas, sociālā dienesta, būvvaldes, komunālo pakalpojumu un sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju klientu apkalpošanas darbinieki un pieaugušo izglītības koordinatori, jo viņi tiešā veidā konsultē iedzīvotājus.

“Varam būt gandarīti, ka digitālo aģentu pulks paplašinās, turklāt arī Latvijas kartē parādās arvien jaunas vietas, kur ikviens var vērsties pēc padoma vai konsultācijas. Šobrīd valsts piedāvā ne tikai plašu e-pakalpojumu klāstu, bet arī virkni dzīves situāciju un pakalpojumu aprakstus. Mācības ir ļoti labs resurss, kādā veidā varam iedot “makšķeri”, nevis “zivi”, lai jau pēc konsultācijas iedzīvotājs nākošo “klikšķi” var veikt individuāli,” uzsver Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks IKT jautājumos Edmunds Beļskis.

Digitālie aģenti ir vēstneši, kas ne tikai paši ir apguvuši un izmanto valsts iestāžu piedāvātos e-risinājumus dažādu dzīves situāciju risināšanā, bet arī palīdz iedvesmot un mācīt to izmantošanu līdzcilvēkiem. Mācību procesā digitālie aģenti gūst zināšanas par noteiktās dzīves situācijās noderīgiem valsts un pašvaldību e-pakalpojumiem, to lietošanas soļiem un priekšrocībām, kā arī tiek informēti par personas datu aizsardzības principiem un drošību internetā.

Vietnes mana.latvija.lv sadaļā “Digitālajiem aģentiem” pieejams vietu un iestāžu saraksts, kur interesenti var noskaidrot tuvāko vietu, kur sastapt kādu no digitālajiem aģentiem, kā arī atrast citus ar programmu saistītus informatīvos materiālus.

 

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar