Mākslinieces rada dizainu gaismas slēdžiem

Kādā aprīļa pēcpusdienā projekta „Ieslēdz krāsas ar JUNG’’ ietvaros mākslinieces Elita Patmalniece, Kristīne Luīze Avotiņa un bloga 3ade.lv autore Almaza Pirha tehnoloģiju un dizaina centrā Lucidus uzbūra savu vīziju par personalizēta dizaina gaismas slēdzi.

Māksliniece Elita Patmalniece saglabā savu oriģinalitāti

Māksliniecei Elitai Patmalniecei gan savos darbos, gan arī dzīvē ir svarīgi saglabāt savu “es” un izcelt personību.

„Manu uzmanību piesaista kontrasti, un arī savos darbos iedvesmojos no tiem – gan krāsās, gan vidē,’’ atzīst māksliniece. „Arī šo gleznu veidoju sev raksturīgajā stilistikā – tajā attēlota vīrieša seja ar skatienu debesīs. Viss, kas ir apkārt, ir viņa pasaule, savukārt sejā attēlots, kā šī pasaule tiek uztverta. Seja pasaulē un pasaule sejā.’’

Pēc Elitas Patmalnieces domām mājokļa interjerā nepieciešams iekļaut vismaz vienu centrālo objektu – interesantu dizaina akcentu. „Tas var būt jebkas – vāze, krēsls, plaukts, lampa. Galvenais, lai šis akcents ir pielāgots konkrētā mājokļa iemītniekiem un tos kaut kādā ziņā raksturo,’’ uzskata māksliniece. Viņa atzīst, ka personalizēti slēdži ar savu dizainu ir viens no risinājumiem, kā ne tikai atsvaidzināt interjeru, bet arī piešķirt iekārtojumam individualitāti.

Almaza Pirha attēlo savu iekšējo dvēseles stāvokli

Iegādājusies materiālus šķidrā akrila gleznošanas tehnikai, bloga 3ade.lv autore Almaza Pirha sākotnēji improvizējusi mājās un nospriedusi, ka pirmais mākslas darbs izskatās pēc Bali salas, uz kuru jau kādu laiku sapņo aizceļot. „Tajā brīdī sapratu, ka esmu attēlojusi savu iekšējo dvēseles stāvokli,’’ viņa atzīst.

Mājas interjers ir viena no Almazas kaislībām. Mājās esošā atmosfēra un vide viņai ir ļoti svarīga, tādēļ tiek veidota rūpīgi un ar lielu atbildības sajūtu. Jo īpaši svarīga viņai ir gaisma – mājokļa sienas un griesti rotāti ar lampām, lustrām un citiem apgaismes objektiem. „Pēc šī piedzīvojuma jūtu, ka esmu iedvesmota, un jau sāku domāt par remontu,’’ viņa saka.

Kristīne Luīze Avotiņa gleznā atspoguļo laimes un mājas sajūtu

Savukārt māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa, kuras radītos mākslas darbus raksturo košas, sulīgas krāsas un ziedu, putnu, dzīvnieku un augu motīvi, atzīstas, ka arī pati savās mājās vēlētos gaismas slēdžus, kuriem pieejama tik plaša krāsu palete. Viņas darbnīcā radītās gleznas nosaukums ir „Māja pie ezera’’, un, to gleznojot, viņa domājusi par ezeru, kura krastā atrodas viņas ģimenes lauku mājas. „Vasarā ezerā zied ūdensrozes, un laiks liekas bezgalīgs. Tā ir laimes un māju sajūta!’’ saka māksliniece. „Manuprāt, krāsaini gaismas slēdži māju noteikti dara gan skaistu, gan ērtu. Ja vēl slēdžus rotā mans gleznojums, domāju ir vērts to apsvērt – īpaši jau mājai pie ezera.”

„Graphic tool’’ tagad arī Latvijā

„Ar šo projektu vēlamies parādīt to, ka slēdži ir ne tikai funkcionāls, bet arī svarīgs interjera dizaina elements mājoklī, kas ļauj izcelties starp dažādiem standarta risinājumiem un padara mājokļa interjeru unikālu,’’ stāsta automatizēto ēku vadības sistēmu centra „JUNG” vadītājs Austrumeiropā Raimundas Skurdenis. „Mūsdienās cilvēkiem ir svarīgi izcelt savu individualitāti, tādēļ personalizēti risinājumi kļūst arvien pieprasītāki arī interjera dizainā,’’ viņš papildina.

Lai gan gaismas slēdži tiek ražoti Vācijā, izmantojot tiešsaistes dizaina izstrādes instrumentu „Graphic tool’’, tagad arī Latvijā iespējams radīt personalizētus gaismas slēdžus un rozetes. Tiešsaistes rīks ļauj variēt starp dažādiem krāsu toņiem, materiāliem, slēdžu modeļiem un piedāvā iespēju augšupielādēt mīļākās fotogrāfijas, uzrakstīt savu vārdu, kā arī attēlot jebko citu, ko vien sirds kāro.

TOP Komentāri

avatar