Maijs – celiakijas atpazīstamības mēnesis

13. un 14. maijā biedrības pārstāvji īpašos T-kreklos skries Rīgas Maratonā, bet 20. un 21. maijā aicinām uz tikšanos HELSUS festivālā Jelgavā, kur interesenti varēs uzzināt visu par celiakiju, izprast bezglutēna diētas nozīmi, kā arī pagaršot bezglutēna produktus, kurus nodrošina Eiropā lielākais šīs pārtikas ražotājs Schär.

Jau vairākus gadus biedrības pārstāvji piedalīsies Lattelecom Rīgas Maratonā. Gan 13., gan 14. maijā lielos un mazos celiakiešus starp Maratona dalībniekiem varēs atpazīt pēc T-krekliem ar uzrakstu “Gluten Free”, tādējādi veicinot bezglutēna diētas atpazīstamību, kas mūsu sabiedrībā joprojām ir ļoti aktuāla gan izglītības, gan sabiedriskās ēdināšanas iestādēs. Celiakijas vēstneši īpašo T-kreklu saņems bez maksas.

Savukārt 20. un 21. maijā Jelgavā biedrība piedalīsies festivālā HELSUS, kas ir plašākais zināšanu pasākums – Ķermenim, Dvēselei, Veselībai! Stends “Dzīve bez glutēna” atradīsies Uztura dārzā un gan sestdien, gan svētdien visas dienas garumā biedrības pārstāvji stāstīs par mītiem un patiesību saistībā ar celiakiju, informēs par slimības simptomiem un sekām, par noteikumiem, gatavojot bezglutēna ēdienus kopīgā virtuvē, dalīs info materiālus.Varēs arī iepazīties ar veselīga uztura šķīvi OnPlate un uzzināt, kā ar tā palīdzību ikdienā pareizi sabalansēt savu uzturu.

*Celiakija ir neārstējamā, ģenētiskā gastroenteroloģiskās sistēmas slimība. Celiakijas slimniekiem mūža garumā jāizvairās no glutēna – kviešu, rudzu, miežu olbaltuma, kas izsauc tievās zarnas bārkstiņu atrofiju, ka rezultātā neuzsūcas uzturvielas un attīstās citas slimības.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar