Madonā notiek Latviešu mūzikas svētki

Jau no 22. jūlija vakara Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skola tiek “apdzīvota” ar jaunajiem komponistiem un viņu meistardarbnīcas vadītājiem. Lekcijas, individuālās nodarbības, lekcijas Rutas Paideres, Jāņa Petraškeviča, Rolanda Kronlaka, Andra Dzenīša, Gundegas Šmites, Māra Kuģa, Annas Gāganes vadībā, kā arī radoša atmosfēra slīpējot, eksperimentējot, meklējot – tā vienā teikumā varētu noraksturot komponistu darbošanos Madonā.

Sākot ar 27. jūliju Madonā skan, dun un virmo daudzu jauno mūziķu soļi, viņu instrumentu skaņas, jautras čalas, darbīga atmosfēra, jo arī mazajiem ir dažādas meistardarbnīcas – topošajiem komponistiem Marinas Gribinčikas vadībā, instrumentālistiem Riharda Plešanova, Martas Spārniņas, Arvīda Zvaguļa, Pētera Trasuna, Kārļa Klotiņa, Vitas Rozēnas, Hansa Bloka vadībā, kā arī orķestra nometne Mārtiņa Berga vadībā.

Aizvadītas mūzikas, emociju un notikumu pilnas dienas un tādas pašas vēl priekšā.           Ceturtdien, 30. jūlijā plkst. 20.30 MUZIKĀLAIS KALEIDOSKOPS – tradīcija, kas atvērta jebkuram brīvprātīgajam mūziķim. Šai koncertā piedalās gan bērnu skolu skolnieki, gan vidusskolu audzēkņi, gan akadēmijas studenti, gan arī jau profesionāli mūziķi. Vakars ir interesants ar to, tas var iegūt interesantus, negaidītus muzikālus piedzīvojumus, jo ir atvērts jaunradei un idejām, kas tapuši arī svētku gaitā.

Piektdien, 31. jūlijā plkst. 20.30 ar nepacietību gaidīsim to, ko desmit dienu laikā ir radījuši jaunie un topoši komponisti. LAIKMETS – SKAŅA – JAUNRADE ir kompozīcijas meistardarbnīcu noslēgums, ar priecīga satraukuma noskaņu, kas vienmēr nāk līdzi sagaidot kādu jaundarbu – šogad veseli 13. Pirmo reizi šai koncertā vienkopus skanēs gan jauno komponistu, gan topošo komponistu, gan arī meistardarbnīcu vadītāju – Rutas Paideres, Jāņa Petraškeviča, Marinas Gribinčikas mūzika.

Sestdien, 1. augustā plkst. 16.00 LATVIEŠU MŪZIKAS SVĒTKU ORĶESTRIS un  NOSLĒGUMA koncerts. Koncerta diriģents Mārtiņš Bergs, savukārt solistu godā mēs dzirdēsim Arvīdu Zvaguli (vijole), Māri Rozenfeldu (akordeons), Māri Kuģi (oboja) un Edgaru Vaivodu (vibrafons).

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar