LZA vardarbīgi traucē koncertzāles “Rīga” darbību

Savas darbības LZA darbinieki pamato ar bijušā kultūras ministra, tagadējā LZA prezidenta Ojāra Spārīša izdotu pavēli, kurš joprojām uzskata, ka LZA drīkst neievērot Latvijā spēkā esošo likumdošanu. Spārītis uzskata, ka nosūtot vēstuli (kas ietvēra virkni prettiesisku un melīgu apgalvojumu, par kuriem ir ierosinātas resoriskās pārbaudes kriminālprocesu uzsākšanai Valsts policijā un KNAB) ar paziņojumu par vienpusēju līguma izbeigšanu, tas automātiski tiek izbeigts, pat, ja otra puse tam nepiekrīt. Šādas rīcības ir klajā pretrunā ar Civillikuma 1588. pantu un vēlreiz parāda, ka LZA patiesais mērķis ir ar varu iegūt valdījumu par likumīgi iznomātām telpām, lai tās, visticamāk, atkal atdotu kādai no reliģiskajām sektām, kuras šajās telpās saimniekoja daudzu gadu garumā pirms koncertzāles atklāšanas.

 

Zīmīgi, ka līguma izbeigšanai LZA joprojām nav vērsusies tiesā, kas pierāda tās argumentu bezspēcību – tā vietā LZA izmanto pagājušā gadsimta 90. gadu reketieriem raksturīgās darba metodes, kas liecina par LZA vadītāju tiesisko izpratni un patieso kultūras un izglītības līmeni.

 

Šādas darbības ir pretrunā arī ar Saeimas Kultūras, zinātnes un izglītības komisijā, mediju un Saeimas deputātu klātbūtnē publiski izteikto solījumu, ka LZA nodrošinās netraucētu šobrīd ieplānoto pasākumu norisi, lai neciestu to apmeklētāji. Jāpiezīmē, ka šie ir tikai vieni no meliem, kurus ir izplatījuši LZA prezidents Ojārs Spārītis un valdes priekšsēdētājs Valdis Kampars – viņi līdz šim meloja gan par radiatoru uzstādīšanu koncertzāles telpās pirms remonta, gan par to, ka SIA “Rīgas Koncertzāle” tos ir patvaļīgi demontējusi, gan par telpu nomas parādu (kurš patiesībā neeksistē), lai gan pati LZA sistemātiski nav apmaksājusi rēķinus par tai sniegto pakalpojumu saņemšanu. 

 

Vēršu sabiedrības uzmanību uz faktu, ka LZA rakstveidā apņēmās (dokumentu parakstīja O.Spārītis) pakāpeniski kompensēt SIA “Rīgas Koncertzāle” veiktos ieguldījumus telpu atjaunošanā, kas ir sasnieguši aptuveni 500000 EUR. Lai izvairītos no šī pienākuma, LZA valde viltoja dokumentus un kopš šī gada sākuma atteicās no sarunu procesa.

 

LZA šobrīd ne tikai pārkāpj likumu, bet arī rīkojas pretēji sabiedrības interesēm, jo jau šobrīd uz koncertzālē “Rīga” ieplānotajiem pasākumiem biļetes ir iegādājušies vairāk nekā 50000 cilvēku un ir ieplānoti vairāk nekā 100 dažādi pasākumi tuvāko mēnešu laikā. Neskatoties uz LZA pretiesisko rīcību, koncertzāle “Rīga” savu darbību turpinās un telpas neatbrīvos, visi plānotie pasākumi tajā notiks, bet konfliktu ar LZA risināsim tiesas ceļā.

Foto- Lauris Vīksna F64 

TOP Komentāri

avatar