Ļūļāku ģimenes stiprums – kopīgs darbs un atpūta

Ģimeni skaistajam pasākumam pie Valsts prezidents ieteikusi Kūku pagasta pārvalde.

Gan mamma Valentīna, gan tētis Valdis abi ir vietējie – Valdis no Zīlāniem, savukārt Valentīna no Kūkām. Uz jautājumu, kā abi jaunībā satikušies, atsmej – ballītē! Valdis stāsta, ka jau iepriekš pazinis gan Valentīnas tēti, gan brālēnu.

Abi mācījušies Jēkabpils skolās – Valdis 2. vidusskolā, Valentīna – toreizējā 4. vidusskolā. Valdis Viesītes arodskolā izmācījies par melioratoru, bet Valentīna Ogres tehnikumā par šuvēju. Jaunā ģimene arī kādu brīdi dzīvojuši Ogrē, kur sagaidīts pirmdzimtais Vitālijs, kuram šobrīd ir jau 17 gadu. Valentīna strādāja Ogres trikotāžas kombinātā, Valdis – Ceļu daļā. Deviņdesmito gadu sākumā, kad sākās juku laiki,  ģimene atgriezās Kūkās.

Šobrīd Valdis strādā akciju sabiedrībā “Latvijas dzelzceļš” par elektromontieri, bet Valentīna uzņēmumā “Viola stils”, kur veic smalku adījumu šūšanas sastāvdaļu – ketelēšanu un Sūnu pamatskolā par sētnieci.

Jautāti, kā tad tikuši pie tik kupla bērnu pulciņa, abi ar mīlestību stāsta, ka tā skaisti sanācis – dēls, meita, dēls, meita. Draugi prasot pamācīt, kā tā var. Vecākais dēls Vitālijs šobrīd mācās Daugavpils profesionālajā vidusskolā par ceļu meistaru, savukārt trīs jaunākie – piecpadsmitgadīgā Viktorija, divpadsmitgadīgais Valērijs un desmitgadīgā Diāna mācās dzimtajā Sūnu pamatskolā. Ģimenei ir arī suns – taksenīte Zuze.

Ļūļāku ģimene pēc iespējas cenšas apmeklēt pasākumus gan Kūkās, gan Jēkabpilī. Bērni bieži no skolas brauc uz ekskursijām un Valentīna uzteic Sūnu pamatskolu par aktivitātēm. Bērni bieži piedalās dažādos konkursos, nupat tā radusies iespēja apmeklēt hokeja komandas “Dinamo” spēli. Meitas kopā ar mammu nodarbojas ar rokdarbiem, savukārt dēli – ar tēvu ik pa laikam meistaro kaut ko no koka, metāla. Ģimenei ir savs dārziņš, kur izaug viss nepieciešamais. Lielais mammas prieks ir ziedi – Valdis smej, ka to esot pilns dārzs. Arī bērni jubilejās mammai dāvina kādu ziedu podiņu. Par lielo mīlestību pret ziediem liecina ģimenes dzīvokļa virtuves logs – uz tā gozējas 12 orhidejas. Valdis stāsta, ka cenšas, lai ģimene darītu visu kopā – ja strādā, tad visi, ja atpūšas – tad arī kopīgi. Bērnus cenšas audzināt stingri. Sarunā piedalās arī jaunākie bērni Valērijs un Diāna. Jautājot, kurš priekšmets skolā vislabāk patīk, Diāna nevilcinoties atbild – matemātika. Ja mācībās šad tad vecāki palīdzot, tad jaunākās tehnoloģijas – datoru apguvuši paši ātri vien. Bērni ļoti gaidot ziemu – tad ir lielie prieki slidināties no kalniņa un pikoties. 

Valentīna atzīst, ka vīrs ir ļoti saimniecisks  – mājās vienmēr viss ir kārtībā, strādā. Ja kas salūzt, ātri vien tiek salabots. Ģimene vienmēr kopīgi svin Ziemassvētkus un Jauno gadu, vasarā cenšas izbraukt pa Latviju, kur vēl nav būts. Bieži satiekas ar radiem, kuri dzīvo tuvākajā apkārtnē.

Valdis ar Valentīnu atzīst, ka jūtas pagodināti doties uz egles iedegšanas pasākumu pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa un teic paldies Kūku pagasta pārvaldei par ieteikšanu.

Ar Ļūļāku ģimeni sarunājās Liāna Pudule – Indāne, Krustpils novada sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: publicitātes

 

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Spodra Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Spodra
Viesis
Spodra

Prieks par Diānas darbošanos Sūnu mazpulkā.
2014. gadā Diāna audzēja ar labiem panākumiem kartupeļus!
Ar darba prieku Augam Latvijai!