Luānas Loinertes jaunākā grāmata “Latgales sāga”

Grāmatas „Latgales sāga” galvenā varone Monika Skutele Sedola ir dzimusi 1921.gadā Latgalē, Preiļu pagastā. Monikas dzimtas dzīves stāsts ir kā neizsmeļams skaidrās dvēseles avots, no kura var smelties vielu gan padomiem, gan pārdomu brīžiem. Tāpēc rakstniece nolēma uzrakstīt romānu par Moniku Skuteli Sedolu, kura ir gandrīz tik pat veca kā mūsu Latvija un viss, kas notika Latvijā, atspoguļojās arī Monikas dzimtas likteņos.

Romāns stāsta par latgaļu ļaužu likteņiem – Skuteļu un Sedolu dzimtām –, kas ar saknēm vienmēr ir bijuši dzimtajos lauku plašumos, 20.gadsimta vētrām nākot pāri un mainot viņu dzīves līdz nepazīšanai. Dzimtas romāns ir ieskats ne tikai Latgales ļaužu sirdīs un dvēseļu dzīvē, bet arī Latvijas vēstures krustpunktos, kur līdzās latviešu tautas likteņiem ir atspoguļotas Latvijas vēsturisku personību izšķirošie brīži. Vēsturisko avotu izmantojums un romāna varoņu tiešas iesaistes vēstures griežu notikumos padara romānu par daudzdimensionālu, sirdi un prātu bagātinošu lasāmvielu.

Ar šo Luānas Loinertes romānu „Latgales sāga”, SIA „J.L.V.” iesāk jaunu grāmatu sēriju „Dzimtas romāns” izdošanu.

Romāns “Latgales sāgas” radīs patiesu interesi un paliekošu vietu mūsdienu literatūras un īpaši Latgales kultūrvēsturiskajā telpā.

TOP Komentāri

avatar