LRA Latvijas Valsts prezidenta amatam oficiāli nominē Mārtiņu Bondaru

Visas deviņas LRA ietilpstošās politiskās partijas ir paudušas viennozīmīgu atbalstu Mārtiņa Bondara kandidatūrai.

“Mēs esam uzklausījuši visu LRA sastāvā ietilpstošo politisko partiju, organizāciju un nodaļu viedokļus un līdz ar to varam ar pilnu atbildību Latvijas Valsts prezidenta amatam nominēt Mārtiņu Bondaru – viņš ir saņēmis nedalītu visu Latvijas Reģionu apvienību veidojošo spēku atbalstu! Apspriežot prezidenta kandidāta izvirzīšanas jautājumu, tika nopietni analizēts – kādu prezidenta kandidātu sagaida Latvijas cilvēki? Un mūsu stingrā pārliecība ir, ka tāds kandidāts ir Martiņš Bondars,” uzsver Andrejs Ence, Latvijas Reģionu apvienības Pārstāvju sapulces priekšsēdētājs.

Izvirzot prezidenta amatam Mārtiņu Bondaru, Latvijas Reģionu apvienība vēlas dot skaidru signālu citām partijām – mums ir prezidenta kandidāts, kuram ir augsts sabiedrības atbalsts un kura cilvēciskās un profesionālās spējas un īpašības atbilst augstajam un atbildīgajam Valsts prezidenta statusam.

Tāpat ar šo soli Latvijas Reģionu apvienība vēlas rosināt plašāku un atklātāku diskusiju par to, kādam ir jābūt Latvijas Valsts prezidentam, un, kā liecina sabiedriskās domas aptaujas, sabiedrība pilnībā atbalsta šādu pieeju.

Ir tikai un vienīgi godīgi attiecībā pret visiem Latvijas iedzīvotājiem, ja viņiem jau savlaicīgi tiek stādīti priekšā visi prezidenta amata kandidāti, kas arī publiski būtu gatavi sevi prezentēt un savstarpējās diskusijās pierādīt, kurš no viņiem tad ir patiesi cienīgs šo augsto amatu ieņemt.

“Sarunās ar citiem politiskajiem spēkiem un Saeimā pārstāvēto frakciju deputātiem, mēs esam saņēmuši pozitīvas indikācijas par potenciālu atbalstu, kas liecina, ka pretēji publiski izskanējušajam viedoklim par Mārtiņa Bondara izredzēm, mēs visi vēl varam gaidīt interesantus pavērsienus,” atzīmē LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Latvijas Reģionu apvienība uzskata, ka Latvijas Valsts prezidentam ir jāatbilst šādiem kritērijiem:

Prezidentam ir jāspēj izmantot savu statusu tā, lai Latvija gan īstermiņā, gan ilgtermiņā spētu realizēt savas politiskās intereses, t.i., valsts drošību, labklājību un visas valsts attīstību. Prezidentam jāspēj formulēt Latvijas pozīciju tā, lai tā būtu sadzirdēta un respektēta starptautiskajā sabiedrībā.

Prezidentam ir jābūt spējīgam formulēt Latvijas sabiedrībai gan valsts iekšpolitiku, gan ārpolitiku, jo tikai tā var gūt sabiedrības atbalstu un tikai tad prezidents varēs būt ietekmīgs politikas veidotājs.

Prezidentam ir jābūt spējīgam formulēt un paust Latvijas pozīciju ārpolitiski – tā, lai to sadzirdētu un respektētu politiskie partneri un arī politiskie pretinieki.

Prezidentam ir jābūt sabiedrības uzticības mandātam, jo, ja tāda nav, tad prezidenta ietekme un spēja pildīt pilnvērtīgi savus pienākumus ir ierobežota.

Prezidentam jābūt tādam, kas nebaidās no atklātām vēlēšanām un ir spējīgs gūt tajās uzvaru.

Prezidentam jābūt ar aktīvas publiskās politikas pieredzi un gan veiksmīgu, gan ne tik veiksmīgu vēlēšanu rūdījumu, jo tikai tā var novērtēt politiķa patieso dabu, spēju izturēt stresu un būt neatlaidīgam, ejot uz savu izvirzīto mērķi. Tas ir svarīgi, jo tikai tādi politiķi var pilnvērtīgi pārstāvēt sabiedrības un valsts intereses.

Iekšpolitikā prezidentam ir ļoti vienkāršs un tai pašā laikā ļoti sarežģīts pienākums – aizstāvēt tautas intereses un sekot tam, lai politiskās partijas savstarpējās politiskajās spēlēs neaizmirstu pašu dotos solījumus vēlētājiem.

Latvijas Reģionu apvienība ļoti atbildīgi izturas pret Valsts prezidenta institūciju, tāpēc izvirza tieši Mārtiņu Bondaru, kas ir iepriekš minētajiem kritērijiem atbilstošs kandidāts.

2

TOP Komentāri

avatar
2 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Bretthah Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Bretthah
Viesis
Bretthah

wh0cd7343381 prednisone propranolol buy cymbalta online generic for wellbutrin xl zithromax buy advair

Bretthah
Viesis
Bretthah

wh0cd743299 zyloprim Buy Amoxicillin