LR Saeimā tiek dibināta Deputātu Grupa Tibetas atbalstam

Neskatoties uz to, ka Tibeta kā valsts nav atzīta starptautiski, tai ir savs trimdas parlaments un valdība. Šīs, LR Saeimas grupas pamatuzdevums ir atbalstīt Tibetas tautas centienus iegūt patiesu autonomiju Ķīnas valsts sastāvā, lai paši lemtu un rūpētos par savas tautas kultūru, valodu, reliģiju un tiesības pārvaldīt savas zemes resursu likteni.

J.M.Skuja, biedrības “Latvija Tibetai” valdes loceklis: “Šī ir laba ziņa un esmu pateicīgs tiem deputātiem kuru atmiņa nav tik īsa kā citiem politiķiem “patriotiem” attiecībā uz mūsu pašu neseno vēsturi, kad lūkojāmies apkārt pasaulē un lūdzām, lai palīdz mums atgūt mūsu neatkarību. Toreiz mums likās pašsaprotami, ka nekādi PSRS ekonomiskie labumi, politiskie dubultstandarti nevar nostāties starp mums un brīvību…Laiki mainās, tikumi mainās un diemžēl ne uz labo pusi arī politiķi un viņu atmiņu faili…”

“Šis pusgads ir gana spraigs un aktīvs ne tikai Latvijai ES prezidentūrā ber arī Tibetas trimdas valdības aktivitātēs. Nesen kā Latvijā un Saeimā viesojās International Campaign for Tibet pārstāvji ar Tibetas bijušo 12 gadus politieslodzīto mūķeni Gjalcena Drolkara; jau drīzumā Latvijā ieradīsies Tibetas trimdas valdības ārlietu ministre, kuru pavadīs arī Tibetas kultūras programma; šondenēļ es tiekos ar Tibetas trimdas valdības Premjerministru (Sikyong Dr. Lobsang Sangay) lai pārrunātu viņa vizīti Latvijā un pārrunājot ar Viņa Svētības (VS) Dalai Lamas vēstnieku Lielbritanijā, Īrijā, Ziemeļeiropā, Baltijas valstīs un Polijā, VS kartējo vizīti Latvijā.” nobeidz J.M.Skuja.

Foto:publicitātes

4

TOP Komentāri

avatar
4 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
?Kunga Ješelamamzx Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
mzx
Viesis
mzx

Priekškam tas vajadzīgs? Kāda jēga? Lai kaitinātu Ķīnu?

lama
Viesis
lama

Pareizs lēmums! Paldies tiem deputātiem, kuri iesaistās!

Kunga Ješe
Viesis
Kunga Ješe

Lieliski! Paldies!

?
Viesis
?

un kam tas viss?