LMT atbalsta strādājošos vecākus un atklāj Bērnu un vecāku telpu

Ģimene ir stabilas un veselīgas sabiedrības pamats, tomēr nav noslēpums, ka strādājošie vecāki lielāko dienas daļu pavada darbā. Neizbēgamas ir situācijas, kad vecākiem ir jāņem savas atvases līdzi uz darbu. Atbalstot uzņēmumā strādājošos vecākus, Latvijas Mobilā Telefona (LMT) birojā šodien tiek atklāta Bērnu un vecāku telpa.

“Mēs pastāvīgi strādājam, lai uzlabotu darba vidi mūsu birojā. Esmu gandarīta, ka tagad mūsu darbinieki nepieciešamības gadījumā varēs pavadīt laiku ar savām atvasēm darbā, mazinot raizes par to, kurš varēs pieskatīt bērnu neplānotā situācijā. Turklāt tā ir iespēja bērniem iepazīt savu vecāku profesiju un darba ikdienu. Es būtu bijusi priecīga, ja maniem bērniem bērnībā būtu bijis šāds stūrītis, kur darboties tajās reizēs, kad viņiem bija jānāk man līdzi,” stāsta Laura Keršule, LMT viceprezidente.

LMT galvenajā birojā strādā vairāk nekā 500 darbinieku, 140 no tiem ir bērni līdz 10 gadu vecumam. Bērnu un vecāku telpa ir aprīkota ar ergonomiskām mēbelēm, dažādām spēlēm un rotaļlietām. Telpā ir ierīkotas arī ērtas darbavietas, lai vecāki varētu turpināt darbu, kamēr bērni rotaļājas.

Saskaņā ar Kantar TNS 2017. gada pētījuma datiem nespēja nodrošināt līdzsvaru starp darbu un ģimenes dzīvi 8 % darbinieku Latvijā ir starp trim svarīgākajiem iemesliem, lai aizietu no darba.

Pēc CV – Online Latvia ikgadējās darba ņēmēju aptaujas rezultātiem – LMT uzņēmums ir Labākais darba devējs 2017. gadā telesakaru pakalpojumu nozarē. Labklājības ministrija LMT ir piešķīrusi Ģimenei draudzīga komersanta statusu.

Elīna Lidere | LMT preses sekretāre

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar