Līgo svinības Rīgā apmeklējuši vairāki desmiti tūkstoši līgotāju

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs saka lielu paldies Maestro un visiem māksliniekiem, kas līgotājus priecēja ar lielisko programmu, kā arī šo svētku organizatoriem un visiem apmeklētājiem, kuri, neskatoties uz ne visai labajiem laika apstākļiem, kuplā skaitā bija ieradušies uz svinībām. Domes priekšsēdētājs izsaka pateicību arī Rīgas pašvaldības policijas, Valsts policijas un Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta darbiniekiem, kas profesionāli nodrošināja kārtību svinību laikā.

Pasākumā krastmalā apmeklētājiem par prieku maestro Raimonds Pauls kopā ar režisori Svetlanu Rudzīti bija radījuši īpaši krāšņu lieluzvedumu ar Latvijas labāko koru priekšnesumu, veltījumu humoristam Edgaram Liepiņam, ar komponista jauno dziesmu programmu „Šodien vai nekad”, kā arī Maestro radīto teātra dziesmu popūriju. Līdz pat rītausmai 11. novembra krastmalā līgotāji varēja dejot arī vienā no lielākajām Līgo nakts zaļumballēm.

Tradicionālo Jāņu svinības tāpat kā citus gadus noritēja arī Rīgas augstākajā kalnā – Dzegužkalnā, kur līgotāji kopā ar Jāņa māti un Jāņa tēvu iepazina latviešu tautas tradīcijas ar vainagu pīšanu, uguns pūdeles iedegšanas rituālu, līgošanu, dziesmām, dančiem un rotaļām.

Rīgas dome

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Edgars Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Edgars
Viesis
Edgars

Biznesa plāns, lai saņemtu aizdevums biznesam https://www.cityfinances.lv/biznesa-plans/