Ligitas Ābolnieces “vārdojumi” dzejas rindās

Šī ir autores 15 grāmata un tajā viņa īpašu uzmanību ir pievērsusi vārda spēkam – tā spējai ievainot un arī dziedināt. „Vārdi ir kā akmens, ar ko var izsist dvēselei logus” saka rakstniece. Dzejas krājumā “Vārdojumi”, autore runā par Vārdiem, ko lietojam ikdienā un domās. Viņas sacītais, veidojot teikumus un ritmu, pārtop dzejā, kas uzrunā lasītāju.

Pasākumā autore atklāja arī to, ka šī dzejas grāmata lielā mērā tapusi kā atbildes reakcija uz kāda nelabvēļa kaitniecisko rīcību – vārdi kā bruņas. Tiem piemīt ne tikai spilgts simbolisms, bet arī kaut kas no latviešu folkloras buramvārdu formām.

Ar atzinīgiem vārdiem dzejas krājumu novērtēja arī dzejniece Ruta Štelmahere. Savukārt rakstniece Anna Skaidrīte-Gailīte, izteica cerību, ka tuvākajā nākotnē daudzie Ligitas Ābolnieces literārie darbi varētu tikt apkopoti vienā krājumā, kas ļautu šo talantīgo dzejnieci un rakstnieci iepazīt lasītājiem visā Latvijā.

Grāmatas izdošanā atbalstu sniedza Jēkabpils pilsētas pašvaldība, Krustpils novada pašvaldība un Salas novada pašvaldība.

 

Teksts un Foto: Aleksandra Ugrika

TOP Komentāri

avatar