Līgatnes dabas takas aicina uz kopīgu sēņošanu

Sēņu dienas pasākums norisināsies sestdien, 9.septembrī no plkst.12:00 līdz 16:00, un tā laikā ar interesantiem faktiem par šeit sastopamajām sēņu sugām apmeklētājus izglītos  Mikologu biedrības sēņu speciāliste Inita Dāniele.

Sēņu dienas pasākumā būs iespēja uzzināt interesantākos un dīvainākos sēņu nosaukumus, kā arī paplašināt savas zināšanas par sēņu daudzveidību Gaujas Nacionālā parkā un Līgatnes dabas taku teritorijā. Mikoloģe stāstīs gan par biežāk sastopamajām, gan arī retajām un aizsargājamajām sēnēm.

“Savu vērību vai veiksmi mežā būs iespēja pārbaudīt, meklējot interesantus sēņu eksemplārus Līgatnes dabas taku mežos. No salasītajām un līdzpaņemtajām sēnēm kopīgi veidosim sēņu izstādi un mainīsimies ar sēņu ēdienu receptēm,” par pasākuma norisi stāsta tā organizētāja Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centra “Pauguri” vadītāja Anda Andrušaite.

Pasākuma laikā interesenti varēs izmēģināt savu veiklību radošajās darbnīcās – papīra sēņu veidošanā un „sēņu” krāsošanā. Arī taku teritorijā esošā kafejnīca šajā dienā papildinās savu piedāvājumu ar speciālu sēņu ēdienkarti.

Šajā dienā Līgatnes dabas takās gaidīti visi sēņu lasīšanas entuziasti, sēņu pazinēji un vienkārši zinātkārie, lai iemācītos atšķirt līdzīgas ēdamās un neēdamās sēnes. Pasākuma laikā izveidotā sēņu izstāde priecēs Līgatnes dabas taku apmeklētājus visas dienas garumā un arī nākamajā dienā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar