Liepājas pilsētas Pašvaldības policijai iegādāti elektromobiļi

Iegādātie elektromobiļi ir pārbūvēti atbilstoši pašvaldības policijas vajadzībām, tajos izveidots aizturēto nodalījums, automašīnas ir trafarētas un tajās uzstādīta bākuguņu un video kontroles sistēma. Automašīnas arī aprīkotas ar datortehniku, kas dod iespēju pārbaudīt personas datus notikuma vietā (nesazinoties ar dežurantu).

“Visi trīs jaunie elektromobiļi ir ieguvuši operatīvo statusu un tiks izmantoti dežūrnodaļas ikdienas darbā, uzraugot sabiedrisko kārtību un patrulējot Liepājas ielās. Ņemot vērā to, ka ikdienā dežūrnodaļas darbinieki ar automašīnām veic samērā lielus attālumus, tad šādu elektromobiļu izmantošana spēs ietaupīt līdzekļus, kā arī būsim videi draudzīgāki. Jauno automobiļu modernais aprīkojums ļaus arī Liepājas pilsētas pašvaldības policistiem strādāt efektīvāk,” skaidro Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Dīķis.

„Elektromobiļu plānotais gada nobraukums ir 45000 km. Summējot elektromobiļu iegādes cenu, ko samaksā pašvaldība, un ekspluatācijas izmaksas piecu gadu laikā, salīdzinot elektromobili ar VW Caddy (esošās Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas automašīnas ar dīzeļdzinēju), ietaupījums ir aptuveni 16000 EUR uz vienu tehnikas vienību vai 48000 EUR par trīs tehnikas vienībām,” norāda izpilddirektora vietnieks Mārtiņš Tīdens.

Foto: publicitāte

TOP Komentāri

avatar