“Liepājas metalurga” “atslēgas” nodotas jaunajam uzņēmuma īpašniekam

Velmers izteicās, ka simboliski nodotās “atslēgas” izmēra ziņā nevar salīdzināt ar metalurģijas milzi, toties ar tām ir iespējams iedarbināt “Liepājas metalurga” elektrokausēšanas ceha krāsni.

 

“Ar gandarījumu varu teikt, ka “Liepājas metalurga” pamatražotnes pārdošanas darījums ir pabeigts. Šodien savas pilnvaras uzņēmumā oficiāli nododu Igora Kovaļenko rokās, kas tālāk gādās par tik ilgi gaidīto metalurga darbības atjaunošanu.

 

Protams, jāatzīst, ka pēdējā gada laikā esam dažkārt bijuši arī pārlieku optimistiski. Vienlaicīgi jāņem vērā, ka šis pārdošanas process ir bijis unikāls, jo tāda mēroga maksātnespējīga uzņēmuma pārdošanas gadījums Latvijā nav bijis. Rezultātā, esmu priecīgs, ka tik īsā laikā ir izdevies pabeigt tik ļoti sarežģītu darījumu.

 

Tas noteikti nebūtu bijis iespējams bez visu iesaistīto pušu neatlaidības un komandas darba. Tāpēc milzīgs paldies visiem, kas neatlaidīgi strādāja, paldies tiem, kuri noticēja, ka varam nonākt līdz šim brīdim šodien,” sacīja Velmers.

 

Pasākumā piedalījās arī uzņēmuma pārdošanas konsultāciju kompānijas “Prudentia” valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš. “Šodien varam droši teikt, ka uzņēmuma pamatražotnes pārdošanas process ir sekmīgi noslēdzies. Ar 107 miljonu eiro lielo summu šis ir aizvadītā 2014.gada lielākais uzņēmuma pārņemšanas darījums Latvijā. Tas nenoliedzami bija sarežģīts process, sarežģītā nozarē, taču mums ir izdevies atrast nopietnu investoru, kurš saredz uzņēmuma lielo potenciālu un to, kā tas attīstīsies turpmāk. Tas ir būtisks ieguvums visai Latvijas tautsaimniecībai,” sacīja Krastiņš.

 

“KVV Liepājas Metalurgs” valdes loceklis Igors Kovaļenko pēc “atslēgu” saņemšanas uzsvēra: „Šis bija ļoti sarežģīts darījums, ko apstiprinās ikviens finanšu jomas eksperts. Lai gan bijām cerējuši to noslēgt vēl īsākos termiņos, arī visa darījuma pabeigšana līdz gada beigām biznesa pasaulei skaitās neraksturīgi īss laika posms. Par to jāpasakās visām darījumā iesaistītajām pusēm.”

 

“Šobrīd mēs turpinām sagatavošanās darbus pie rūpnīcas palaišanas. Tagad svarīgākā daļa ir sagataves. Jau noslēgti līgumi par sagatavju piegādēm ar to piegādātājiem, tāpat noslēgti nepieciešamie līgumi ar energoresursu pakalpojumu sniedzējiem un šobrīd norit aktīva līgumu slēgšana ar darbiniekiem. Līdz rūpnīcas darbības atsākšanai mēs plānojam pieņemt vairāk nekā 500 darbiniekus. Šobrīd tiek pārslēgti līgumi ar esošajiem darbiniekiem,” par notiekošo komentēja Kovaļenko.

 

“Liepājas metalurga” īpašuma tiesības tika pārreģistrētas Zemesgrāmatā jaunajam īpašniekam 2014.gada 29.decembrī, līdz ar ko oficiāli noslēdzās arī aktīvu nodošanas process. Rūpnīcas darbības atsākšana notiks divos posmos. Vispirms darbību uzsāks velmētava, bet vēlāk tēraudkausēšanas cehs. Sākotnējās ražošanas jaudas būs 35 000 tonnas produkcijas mēnesī.

Foto: Ingus Bajārs un Kristāns Kevrelis

 

TOP Komentāri

avatar