Liepājā uzstādīts vides objekts – būris

Būris ir simbols pārkāpuma nopietnībai – ne visi apzinās, ka par sveša īpašuma apķēpāšanu iestājas kriminālatbildība. Izmantojot būri, kas raisa spēcīgas asociācijas ar izolāciju un ieslodzījumu, sabiedrībai tiek likts aizdomāties par to, ka īpašumu apķēpāšana ir noziegums, par kuru paredzēts nopietns sods.

Lai aktualizētu ķēpājumu problēmu un rosinātu par to domāt pēc iespējas lielākai sabiedrības daļai, būra novietošanai izvēlēts pats Liepājas centrs – Rožu laukums. Vides objekts Rožu laukumā atradīsies no 11. līdz 17.jūlijam, tā autors ir metālmākslinieks Reinis Kuncītis.

Kampaņas ietvaros pilsētvidē – pieturvietās un uz reklāmas piloniem – izvietoti arī kampaņas plakāti.

Lai Liepājas jaunieši vasaras brīvlaikā varētu radoši izpausties, atgādinām, ka visu vasaru – līdz 31. augustam, turpinās grafiti zīmējumu konkurss uz oficiālās grafiti sienas – stadiona “Daugava” žoga. Labākā darba autors, ko izvēlēsies grafiti mākslinieks Kiwie, laimēs “Lokal Boards” skeitborda dēli.

Informatīvi izglītojošās kampaņas “Mežoņi dzīvo mežā. Te ir Liepāja!” mērķis ir  pievērst sabiedrības un īpaši jauniešu uzmanību pilsētvides ķēpājumu problēmai un veicināt sapratni, kādas neērtības un zaudējumi tiek radīti iedzīvotājiem, kuru īpašumi tiek apķēpāti.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar