Lielā zivju zupas vārīšana

Lai Latvijas svētku nedēļā radītu svētkus arī saviem klientiem un kaimiņiem, pie „Maxima XXX” veikala notika īpaši svētki – lielās zivju zupas vārīšana. Pavāra Ginta Oša uzraudzībā zupas katlā tika liktas Baltijas jūrā un arī Latvijas upēs un ezeros sastopamas zivis, tostarp raudas, brekši, asari, mencas, karpas un līdakas.

„Patlaban Latvijā rit mūsu valsts svētku nedēļa, un to atzīmē arī mūsu lielveikals, sagādājot garšīgus svētkus saviem klientiem un kaimiņiem. Priecājamies, ka šajā saulainajā rudens dienā cilvēki bija ļoti atsaucīgi un lielā skaitā ieradās svinēt valsts svētku nedēļu kopā ar mums,” stāsta Viktorija Gulbe, „Maxima Latvija” Zīmola un komunikāciju departamenta direktore.

Jautāts par to, kā tapusi lielā zivju zupa, „Maxima” pavārs Gints Osis stāsta: „Lielā katlā brīvdabā zupu uzvārīt nemaz nav tik viegli – noteikti nepieciešams sagatavoties jau laikus, lai viss izdotos, kā plānots. Arī mēs jau laikus domājām par sastāvdaļām, kuras nepieciešamas gardas Latvijas zivju zupas pagatavošanai, kā arī ieplānojām, kā tā tiks vārīta – izmantojām tikai svaigas zivis, pirms tam sagatavojot buljonu. Ar šodienas veikumu esmu apmierināts – no cilvēkiem dzirdēju tikai pozitīvas atsauksmes un komplimentus.”

Gints Osis zupu vārīja, pagatavojot zivju buljonu, tam pievienojot garšvielas, dažādus dārzeņus – kartupeļus, burkānus, sīpolus, kā arī Baltijas jūrā un Latvijas upēs un ezeros sastopamas zivis – raudas, brekšus, asarus, mencas, karpas un līdakas.

Kopumā lielajā pusdienošanā tika pagatavots vairāk nekā 100 litru gardās Latvijas zivju zupas. Svētku noskaņā, skanot latviešu mūzikai, pasākumā ar gardo zupu un dažādām uzkodām mielojās aptuveni 500 cilvēku – gan lieli, gan mazi veikala „Maxima” klienti un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji. Par godu valsts svētkiem pasākuma laikā ikvienam arī bez maksas bija iegūt piespraudītes vai automašīnu karodziņus ar Latvijas simboliku.

TOP Komentāri

avatar