Lielā talka Latvijā norisināsies līdz 2018.gadam

Lielās Talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme atklāja: “Mūsu mērķis ir līdz šai visiem nozīmīgajai dienai padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē. Latvija ir ļoti konkrēta teritorija, kura nemaz nav tik liela, lai mūsu izvirzītais mērķis šķistu nereāls. Jautājums ir tikai- vai visi Latvijas iedzīvotāji to vēlas? Ja, jā, tad jādomā, ko mēs katrs varam darīt lietas labā.”

Šogad pirmoreiz ar Lielās Talkas organizētājiem tikās arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma. Aicinot iesaistīties ikvienu, L.Straujuma atgādināja, ka jebkuras lielas lietas sākas ar maziem darbiem: “Tīra Latvija sākas no katra, kas nemētā drazas pilsētās un mežos, un katra, kas paceļ cita nomestos atkritumus. Katra, kas sakārto sevi, savas domas un savu galvu, tā sakārtojot visu Latviju. Latvijas vārds jau izskanējis kā pasaulē zaļākās valsts vārds. 2018.gadā Latvijas valsts svinēs simto pastāvēšanas gada dienu – un, ja ar tādu pašu atsaucību un entuziasmu notiks iesaistīšanās Lielajā Talkā, tad, esmu pārliecināta, Latvija tiešām kļūs par vienu no sakārtotākajām vietām uz Zemeslodes.”

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš uzsvēra, ka Lielā Talka ne tikai veicina Latvijas labiekārtošanu un sakopšanu, bet arī veido izpratni par ikviena Latvijas iedzīvotāja un viesa atbildību par vidi mums apkārt: “Jo tīrāka būs mūsu apkārtējā vide, jo labāk jutīsimies mēs paši un biežāk mūsu pilsētu un dabas skaistumu novērtēs tūristi. Tāpat ir būtiski saprast, ka tīru un sakoptu vidi veidojam mēs paši. Un izpratni par tīru vidi ir jārada jau ģimenē.”

Rīgas Brīvostas pārvalde ir Lielās Talkas sabiedrotais un atbalstītājs jau kopš pirmsākumiem, un ieejot Talkas organizēšanas noslēguma fāzē, Brīvostas valdes loceklis Ivars Jakovels atklāja, ka Lielā Talka palīdz justies piederīgiem mūsu valstij: “Man šķiet, tieši kopības sajūta talkas dienā, visiem kopā ķeroties pie grābekļiem un slotām, lai savāktu gada garumā sakrājušos atkritumus un netīrumus, ļauj mums daudz vairāk sajust piederību Latvijas valstij un sajusties atbildīgiem par to.” Arī ikdienā brīvosta paralēli ekonomiskajām darbībām lielu vērību pievērš dabas atjaunošanas darbiem: “Mēs vienmēr esam rūpējušies, lai apkārtējā vide tiktu sakopta un sakārtota. Lai cilvēkiem būtu ērti sadzīvot ar ostu galvaspilsētas centrā. Tieši tādēļ mēs pastāvīgi radām paši un atbalstām citu projektus, kas saistīti ar Daugavas un Pierīgas jūras krasta sakārtošanu, labiekārtošanu.”

Latvijas Valsts mežu galvenais tīrības cīnītājs Cūkmens, atgādinot, “Nemēslo mežā! Par cūku pārvērtīsies!” uzsvēra, ka atkritumus arvien ir populāri vest uz mežu un tāpēc viņa mērķis ir un būs – iztīrīt Latvijas mežus no atkritumiem. Kā norādīja Latvijas Valsts mežu pārstāvis: “Lielās talkas dienā mēs vāksim drazu mežos kopā ar jums, bet visu pavasari vairāk kā 200 talkās tiksimies ar bērniem un skolotājiem no visas Latvijas.”

Foto: jekabpils.lv

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
??? Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
???
Viesis
???

Tad sanāk, ka pēc 2018.gada uzkopšanas talkas vairs nebūs??? Pēc pāris gadiem tad atkal visur būs cūcība! 🙁