Lembergs saņēmis 740 000 eiro kompensāciju par uzvaru tiesā

Atgādinu, ka 2013.gada 19.jūnijā Anglijas Apelācijas tiesa atkārtoti atzina, ka Anglijas tiesai nav jurisdikcijas pār A.Lembergu prasībā, kuru 2011.gada pavasarī nepamatoti cēla Latvijas Kuģniecības 30 meitas sabiedrības par it kā prettiesisko frakta līgumu slēgšanu. Anglijas Apelācijas tiesa tāpat nolēma atcelt prettiesisko Aivara Lemberga aktīvu iesaldēšanas rīkojumu, kas tika pieņemts 2011.gada pavasarī, un uzlika prasītājiem pienākumu atlīdzināt A.Lemberga tiesāšanās izdevumus.

Vienlaikus ir vispārzināms fakts, ka A.Lembergs nekad nav bijis Latvijas Kuģniecības prezidents, viceprezidents, valdes vai padomes loceklis vai kāds cits darbinieks. Līdz ar to viņš nekādi nevarēja nodarboties ar kuģu fraktēšanu vai jebkā citādi vadīt Latvijas Kuģniecības saimniecisko darbību.

Līdz ar to prasītāju 2011.gada skaļais pieteikums par A.Lemberga tiesvedības procesu Londonā un no tā izrietošajām spekulācijām par viņa ātru notiesāšanu un visām cilpām, kas ap to ir savilkušās un dod izšķirošu sitienu (pietiek.com, 29.06.2013.), ir cietis pilnīgu sakāvi.

Foto: Juris Presņikovs

TOP Komentāri

avatar