Ledus skulptūras veidos 30 mākslinieki

Jau sešpadsmito gadu pēc kārtas Jelgavā notiks Starptautiskais ledus festivāls, kas ikgadu pulcē vairākus desmitus pasaulē atzītus māksliniekus no Latvijas un dažādām pasaules valstīm.Konkurence šogad solās būt spraiga, jo par titulu sacentīsies gan iepriekšējo gadu laureāti, gan mākslinieki, kuri pirmo reizi sevi pierādīs Jelgavas pilsētas domes un pašvaldības iestādes „Kultūra” rīkotajā Ledus skulptūru festivālā.

Četras dienas pirms festivāla atklāšanas, mākslinieki uzsāks savu skiču realizēšanu dzīvē. Mākslinieki veidos, gan individuālos, gan komandas darbus. Katram tēlniekam tiks piešķirts viens ledus bloks individuālās konkursa skulptūras veidošanai un piecpadsmit bloki komandas skulptūras veidošanai.

Lai nodrošinātu māksliniekus ar ledus, tā saldēšana tika uzsākta jau šī gada martā. Kristāla dzidra ledus iegūšanai bez gaisa burbuļiem, ūdens tiek destilēts trīs reizes un tad tiek saldēts „Frostiart OY” saldētavās. Kopumā festivālā paredzēts izmantot vairāk nekā 70 tonnas ledus.

2014. gadā no 7. līdz 9. februārim, apmeklētājiem būs iespējams novērtēt vairāk nekā 50 ledus skulptūras, kuras tiks veidotas par tēmu – „Brīnumzeme” (Wonderland). Gluži tāpat kā katra cilvēka fantāzija, tieši tāpat arī Brīnumzeme – katram sava. Citam ar lidojošiem, savu sapņu radītiem tēliem, bet kādam citam tā asociējas ar bērnībā radīto, brīnumaino pasaku valstību, jo ceļš uz cilvēka iztēli ir nebeidzams.

Foto:publicitātes

TOP Komentāri

avatar