Lauki ienāk pilsētā

Ceturtdien, 12. septembrī tiks atklāts projekta Lauki ienāk pilsētā pasākums Rīgā. Lauki ienāk pilsētā mērķis ir popularizēt lauksaimniecību un lauku vidi, Latvijas izcelsmes produktus, pakalpojumus un izglītību. Pasākums plānots pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, jo īpaši bērniem un jauniešiem, kuri ikdienā nesastopas ar lauku vidi. Viens no Lauki ienāk pilsētā virsuzdevumiem ir skaidrot Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politikas ietekmi uz lauku vides modernizēšanu.

Tik vērienīgu iepazīstināšanu ar savu nozari lauksaimnieku organizācijas Latvijā rīko pirmo reizi. Lai iepazītos ar visu zemkopju, zvejnieku, mežsaimnieku, dārzkopju un lopkopju, biškopju un bioloģisko saimnieku piedāvājumu, apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar dažādām interaktīvajām aktivitātēm pusotra kilometra garumā. Pasākumā būs iespēja piedalīties Govju parādē, iepazīties ar modernāko tehniku, ko izmanto Latvijas laukos, degustēt dažādus lauku labumus un pašiem piedalīties dažādu Latvijas tradicionālo gardumu gatavošanā.

Vienlaicīgi šis notikums būs jaunā Spīķeru kvartāla atklāšana un ražas svētku tradīcijas iedibināšana. Pasākuma laikā daudzi mākslinieki sagatavojuši mākslinieciskos veltījumus zemkopjiem.

2013. gada vasarā Lauki ienāk pilsētā pasākumi jau notikuši Liepājā, Daugavpilī, Valmierā un Jelgavā. Sestdien, 14. septembrī Rīgā, Krasta ielā no Dzelzceļa tilta līdz Turgeņeva ielai un Spīķeru kvartālā notiks projekta kulminācijas pasākums ar plašu izglītojošu un izklaidējošu pasākumu klāstu ikvienam Rīgas iedzīvotājam un viesim.

TOP Komentāri

avatar