Latvijas Velo svētki Olainē

Šīs bija pirmās augsta līmeņa riteņbraukšanas sacensības Olainē, kas uzņēma ne tikai Latvijas riteņbraucējus, bet arī dalībniekus no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Beļģijas, Itālijas, Ukrainas, Zviedrijas un Nīderlandes. Ikviens savus spēkus varēja pārbaudīt piecās dažādās distancēs – Sporta šosejas distancē (100 km), Tautas šosejas distancē (45 km), MTB distancē (42 km), Ģimenes distancē (6 km) un Bērnu braucienā.

Pirmie sacensību dalībnieki uz starta līnijas devās jau plkst. 10:00, gatavojoties vienai no populārākajām distancēm – Tautas šosejas braucienam.  Kā pirmais šajā trasē finišēja distances līderis Jānis Rubiks, uzrādot laiku 1 stunda 2 minūtes un 25 sekundes. Otrais finišēja Didzis Krogzems (1:02:26), bet trešais – Kristaps Pelčers (1:02:27). Savukārt sieviešu konkurencē spēcīgākā bija Viktorija Sipoviča, kura distanci veica 1 stundā 2 minūtēs un 57 sekundēs, otro vietu izcīnīja lietuviete Akvile Gedraityte (1:02:58), bet trešā vieta Adelei Ilgai Spigovskai (1:02:58).

Spraiga cīņa norisinājās arī 42 km garajā MTB distancē, kas dalībniekus veda izaicinājumu bagātā trasē pa Olaines lauku, meža un zemes ceļiem, takām un ūdens šķēršļiem. Trase bija īpaši pārdomāta, jo to veidoja olainietis un MTB riteņbraucējs Gunārs Dzalbs. Vīriešu konkurencē MTB distancē uzvarētājs tika noteikts ar fotofiniša palīdzību un pirmo vietu izcīnīja Ivars Prokofjevs, uzrādos laiku 1 stunda 21 minūte un 58 sekundes. Savukārt otrais finišēja Raivis Zīmelis (1:21:58), bet trešais –  Dmitrijs Sorokins (1:21:58). Arī sieviešu konkurencē notika spraiga cīņa un pirmā finišēja Katrīna Jaunslaviete (1:22:01), aiz sevis atstājot Leldi Ardavu (1:22:53) un Rūtu Brakovsku (1:30:03).

Kā tika ziņots iepriekš Sporta šosejas distancē pārliecinoši uzvarēja „Alpha Baltic – maratoni.lv” riteņbraucējs Kaspars Serģis un lietuviete Ema Manikaite no komandas „DSK Fortuna”.

Andris Bergs, Olaines novada domes priekšsēdētājs: „Ir patiess gandarījums, ka Olaine kļuva par satikšanās vietu tik ievērojamam skaitam riteņbraucēju. Īpašs prieks ir par Ģimenes un Bērnu distances dalībniekiem, kuri mums ikvienam demonstrēja lielisku priekšzīmi tam, ka sportošanai nav vecuma ierobežojuma. Pasākuma laikā varējām pārliecināties, ka riteņbraukšana ir izcils brīvā laika pavadīšanas veids, kas turklāt apvieno ģimenes locekļus! Ceru, ka Latvijas Velo svētki Olainē kļūs par tradīciju un katru gadu šeit pulcēsies visu paaudžu riteņbraucēji, lai apliecinātu sevi sportā, gūtu jaunu pieredzi un vienkārši pavadītu laiku kopā ar ģimeni un draugiem.”

Salvis Lapiņš, AS „Olainfarm” valdes loceklis: „Latvijas Velo svētki Olainē ir apliecinājums tam, ka aizvien vairāk cilvēku izvēlas brīvo laiku pavadīt sportiskā kustībā. Vesela un aktīva sabiedrība ir pamats mūsu valsts attīstībai, tāpēc mēs, „Olainfarm”, atbalstām šo augsta līmeņa sporta pasākumu, lai sekmētu veselīga dzīvesveida nostiprināšanos. Atliek vien vēlēt, lai arī nākamgad visi Latvijas riteņbraukšanas entuziasti satiktos Olainē un vēl kuplākā skaitā!”

Visas dienas garumā Olainē valdīja svētku atmosfēra, kuru īpaši krāšņu padarīja Ģimenes brauciens – šajā distancē netika noskaidroti ātrākie, bet ģimenes tikai aicinātas vienoties ģimeniskā un nesteidzīgā braucienā pa skaisto Olaini. Savukārt kuplais dalībnieku skaits Bērnu braucienos apliecināja, ka Latvijā aug jauna riteņbraucēju paaudze.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar